Saygı değer okuyucularım.

4 Kasım itibariyle çıktığım umre yolculuğumdan 24 Kasımda döndüm.

Mevlam her mü'min kardeşime nasip etsin.

İl Müftümüz Hasan GÜNEŞ beyefendini kafile başkanlıında, yine İl Müftümüzün önderliğinde, Aydın'a özel, ll. Tertip edilen organizasyonun l gurubu olarak, İzmir'den Medine'ye ulaştık.

Sabaha karşı otelimize yerleşip, sabah namazı için Mescid'i Nebi'ye gittik. Gurup görevlimiz, yumuşak gönüllü İsmail Serttaş biz erkeklerin önünde, değerli eşi Hanımefendi de bayanların önünde, bir gidişimiz varki, görmeye ve yaşamaya değer. Yesrib'in Nurlu Şehir ismini almasına vesile olan Seyyidil Beşer Hz. Muhammet Mücteba Efendimize, Hava alanından beri yaklaştıkça yaklaştık. Bütün umrecilerin adeta kalp atışlarını hisseder gibisiniz. Gözler adeta O'nu arıyor.

Sabah namazını kıldıktan sonra tekrar otelimize döndük.

Bir gün sonra şehir içi ziyaretlerine çıktık. Peygamber Efendimizin ehli beyti ve Hz. Osman'n da medfun oldukları Baki Mezarlii, Gamame Mescidi ve diğer mescidler ziyaret edildi. Ertesi günü İl Müftimüzün önderliğinde Dış Gezilere; Uhut Şehitliği, 7 Mescidler, 2 Kıbleli Mescid ve Kuba escidi ziyaretlerinde bulunuldu,

Gözlemim o ki, bütün bu geziler ve Medine-i Münevvere'de geçirdiğimiz 4 gün, dulu dolu geçti. Yalnız seyahat yönüyle değil, ibadet ve bilgilenme açısından da. Allah kabul etsin.

4. günün sonunda hüzün dolu gönüllerle, yaşlı gözlerle Medine-i Münevvere'den Mekke-i Mükerreme'ye hareket ettik. O Mekke ki, Rabbimizin K.Kerim'de bildirdiği ve methettiği şehir. Kıblemiz Beytullah ile, Mescid-i Haram, Arafat, Müzdelife, Mina ile ve daha pek çok güzellikleri barındıran İKRAM edilen şehir.

Bembeyaz ihramlar ve arınmak isteyen gönüllerle salimen vardık. Oteele yerlştip biraz dinlendikten sonra, Umre ibadetimizi yerine getirmek üzere Mescid-i Harama kafile, olarak hareket ettik. Telbiye, tekbir ve tehlillerle. Allah'a şükrederek. Telbiye ve tekbir sesleri vadileri dolduruyordu. İşte Mescid-i Haram'ın içinde ilerliyoruz, Kabe-i Muazzama tam karşımızda. Tavaf ve sayımızı tamamlayıp traş olaram umreyi tamamlamış olduk.

Diğer günlerimiz ziyaret ve ibadet ağırılıklı olarak geçti.

Ancak; Harameyn idaresini Mescid-i Nebi dahil aldığı gereksiz ve yorucu önlemler ibadet ve Harem giriş-çıkışlarını zorlaştırmış. Buna dayalı olarak, erkekleri Metafa ihramsız alınmamasından, otellerde ihramlanıp, yasağın delimesi; Dinimiz açısından hiç uygun değıl. Din İşleri Yüksek Kurulımızun olımsuzararına ramen, bunun yapılması hususunda bazılarını yönlendirilmesi doğru değil. Tabi ki. Ülkemizi temsil açısından da yanlış bir davranış.

Zanan su gibi geçti. Tekrar dua ve niyetleriyle 24 Kasım da Ülkemize döndük.

Yüce Mevlam her Müslüman'a nasip etmesi dualarımla,

Sağlıcakla kalaın.