Saygıdeğer okuyucularım.

Evet, Filistin'i, Filistinlileri en iyi Türkiye anlar. Biz anlarız. Çünkü;

İşin, Dini, Tarihi, Coğrafi ve diğer yönlerini konunun mütehassıslarına bırakıp, yalın olarak duyduklarım ve gördüklerime göre şunları arz etmek isterim;

Bir zamanlar bizde yalnız kalmıştık. Bir zamanlar bizim de topraklarımız elimizden alınacaktı. Bir zamanlar bizim de devletimiz olmayacaktı. Bir zamanlar bizim de vatanımız şu haliyle olmayacaktı.

Koskoca İmparatorluğu yakıp, yıkıp yok ettirmişler. Hatta yeni doğacak olan Türkiye Cumhuriyeti Toprakları ve Devletini henüz doğmayan bebecik iken üzerine çullanmışlardı.

Avrupa devletleri yaptıklarının diyetini öderken, Amerika ve Avusturalya devlet olmak için, hak hukuk tanımadan adeta, İsrail gibi, soy kırımı yaparken, biz de bu acıları yaşamışız. Yunan mezalimi bir taraftan, Ermeni mezalimi bir taraftan.

Aziz Vatanımızın; Ege bölgesi Yunanistan, Doğu Anadolu Rusya ve Ermenistan, Güney Doğu Anadolu Fransa, Antalya, Muğla yöreleri İtalya ve İstanbul'da İngiltere tarafından işgal edilmiş. Güya, buralarda onlardan habersiz sinek bile uçmayacak. Yani, toprak ve dahi vatan karış karış taksim edilmişti. Peki neden?

İsrail devleti neden kurduruldu? Karşı çıkanların başına neler geldi? Kurdurulan bu devlet avuç içi kadar iken, şimdi ne kadar toprağı var? Ve bu torakları nasıl ele geçirdi? Vs. vs.

Göz göre göre, yaptırılan ve yaptıkları soy kırımı değil mi? Arkasından Kutsal mekanlar ve Mescidi Aksa'ya yıllarca yapılan saldırıları kim ne diye izah edecek? 'İsrail'in vatanını koruma hakkı varmış '. Öylemi?

Evinden, tarlasından, dükkanından, mukaddesatından, Mescidi Aksa'dan mahrum edilen ve ellerinden gasp edilip; bir tarafta tecrit, bir tarafta katliama maruz bırakılan Filistinli kardeşlerimizin nesi var? Taş, sapan, gözyaşı. Şimdi de tebessüm! Güya, Filistin devleti ve bayrağı varmış. Öyle mi?

Onların hürriyeti yok. Onların istiklali yok. Onlar aç. Onlarda ilaç yok. Onlar sefil. Onların kalbi kırık. Ama onlar onurlu ve asil. İmanlarıyla, poşularıyla, bayraklarıyla direniyorlar.

Benden öncekiler gibi ben ve yaşdaşlarımız şu türkülerle büyüdük. Bizde bu türküleri söyledik;

'Kışlanın önünde redif sesi ver. 'Çanakkale içinde aynalı çarşı

Bakın çantasına nesi var. Ana ben gidiyom düşmana karşı.

Bir çift kundurayla, bir de fesi var Of gençliğim eyvah.'

Ahu Yemendir, gülü çemendir,

Giden gelmiyor acep nedendir.'

'Ey onbeşli onbeşli

Kızların gözü yaşlı.

Onbeşliler gidiyor.

Kızların gözü yaşlı.'

Allah'a hamdolsun ki, Allah'ın yardımı, basiretli komutanlar, milli birlik ve beraberlikle bu günkü Vatanımızı ve Devletimizi kurduk. Bayrağımızın ve ezanlarımızın altında istiklal ve hürriyet içinde istikbalimizi inşa etme gayretindeyiz.

Aynen bizim gibi zalimlerle mücadele ve mücahede eden Filistinli kardeşlerimizi anlıyoruz. En iyi de biz anlıyoruz.

Mevla'm onları ve Kudüs'ü, Mescidi Aksa'yı zalimlerin zulmünden korusun. Diğer İslam ülkeleri ve liderlerine anlamayı nasip etsin.

' Ente Mevlana fensurna alel kavmil kafirin.' Aminn.

Sağlıcakla kalın.