Saygı değer okuyucularım.

Neredeyse her yıl, Milletimizin geçmiş ve geleceği ile ilgili bir şeyler uydurulup ortaya salınıyor. Çok geçmeden uydurulan bu mataf buluşlar, ne gariptir ki kullanılmaya başlanıyor. ' Z KUŞAĞI' da bunlardan biri.

Bir zamanlar şöyle laflar vardı: ' Cumhuriyet çocuklarıyız. Mustafa Kemalin askerleriyiz. Devrim çocuklarıyız. 68 kuşağıyız…' Şimdi de ' Z KUŞAĞI '

Halbuki Cumhuriyet hepimizin. Mustafa Kemal pek çok hizmetleri olan Devlet Adamlarımızdan. Ortak mirasta bölücülük değil mi bu? Ötekileştirme değil mi bu? Böyle kutuplaştırmalarla, nice badireler atlatılmadı mı?

Bunların nereden çıktığı aslında biliniyor. Bu bir zihniyet meselesi. Dini ve Milli olmamaya çalışma. Dini ve Milli olan her şeye karşı çıkma.

Aydın, entelektüel, çağdaş gibi anlamların iksirine kapılıp, kılık değiştirmedir bu.

Bu Millet, tarihten süzüle süzüle, bu günlere başkalarının aklıyla gelmemiştir. Başkalarına uyarak ilerlememiştir. Gittiği her yere Dini ve Milli değerleriyle gitmiş, oralarda bu güzellikleri sayesinde gıpta ile bakılmıştır. Bu günde bu böyledir. İlk zamanlar yurt dışında savrulmalar yaşanmış ama çabucak toparlanılmıştır. Şimdi; hem Devletimizi, hem Dinimizi, hem Milletimizi layıkı ile temsil ediyorlar. Bunlar, uydurma laflarla, sloganlarla olmuyor. İşin garip tarafı da ne biliyor musunuz? Bir Banka da reklamında bu lafı kullanıyor. Oldu mu yani?

Biz şunu okuduk ve duyduk: Evlilik çok güzeldir. Çocuk sahibi olmak ta öyle. Ama çocukların hayırlı olması esastır. Dinimize, Vatanımıza, Milletimize yararlı olması en büyük arzudur. Bunun için; doğum öncesi başlayan bir dizi tedbirin yanında, doğar doğmaz sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet getirilerek Dini veya Milli şahsiyetlerin isimleri konulur ki, onlar gibi olsun.

Boğaçhan gibi, Alparslan gibi, Fatih gibi, Mustafa gibi… Evlatlar arasında sınıflandırma yoktur bizde. Kız olsun oğlan olsun iyi bakılır, güzel yetiştirilir, ahlaklı biri olarak Devletin bir vatandaşı, Milletin bir ferdi olarak temsil hakkını kazanır.

Yüce Allah'ım, güzel Rabbim şöyle diyor: ' Ey Rabbim! Beni, neslimi sana ibadet edenlerden ve namaz kılanlardan eyle ve duamı kabul et.' (İbrahim/41)

Sağlıcakla kalın.