Çernobil nükleer santral kazasının saat 05.00 civarında, Üç Mil Adası nükleer santral kazasının da saat 04.00-06.00 arasında meydana geldiği bilinmektedir. Hindistan'daki Bhopal (pestisid üretilen bir fabrikadan yanlışlıkla 40 ton metil isosiyanat gazının dışarı salınımı), kazası da saat 05.00 civarında meydana gelmiştir. ABD'deki Challenger uzay mekiği kazasının da, yeterli süre uyumamış kişilerin sabaha karşı yaptıkları hatadan kaynaklandığı NASA yetkilileri tarafından açıklanmıştır. Alaska'da kayalıklara çarparak 11 milyon galon ham petrol sızıntısı meydana gelmesine neden olan Exxon Valdez kazası gibi iş kazalarının birçoğu gece yapılan çalışmalar sırasında meydana gelmiştir.

İşyerlerinde gece vardiyalarında yeterli ve yetkin iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin bulunmadığı ya da sayısal olarak yetersiz uzman bulundurulduğu bilinmektedir.

İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hususlara uymanın gece yapılan çalışmalarda azaldığı saptanmıştır. Gece vardiyasında çalışmak nedeniyle sirkadiyen ritmin bozulması, uykunun kısalması ve bölünmesi, sosyal yaşantının kesintiye uğraması, sağlığın olumsuz yönde etkilenmesi de bu durumun altında yatan olası faktörlerdir. Vardiya çalışması ve uzun çalışma süreleri nedeniyle stresli olan çalışanların algıda seçiciliği de azalacaktır. Ayrıca, gece vardiyasında yapılan çalışma sırasında danışmanlık ve denetim faaliyetlerinin kısıtlılığı ile gece saatlerinde, iş yerinde herhangi bir ekipmanın doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edebilecek makina ve donanımlardan sorumlu bakım personelinin bulunmaması, iş kazalarının meydana gelmesinde önemli faktörlerdir.

Kore'de metal sanayisinde yapılan bir araştırmada, gece vardiyasında meydana gelen iş kazalarının çoğunluğunun saat 03.00 ile 06.00 arasında olduğu saptanmıştır. Kaza ve yaralanma riskinin gündüz vardiyası ile karşılaştırıldığında öğle vardiyasında %18 ve gece vardiyasında ise %30 arttığı rölatif risk araştırmalarında gösterilmiştir.

Vardiyalı çalışanlarda azalmış uyku süresi ve genel uyku hali bilişsel performansın düşmesine neden olabilir. Önceki çalışmalar azalmış uyku süresini, uyuma zorlukları ile ilişkilendirdiğinden, bu durum yaralanma riskini artırabilir. Vardiyalı çalışmadan kaynaklanan uykululuk hali sadece çalışma sırasında yaralanma riskini etkilemekle kalmaz, aynı zamanda iş dışında da devam edebilir. Vardiya bitiminde işe gidip gelme ve boş zaman sırasında da yaralanma riskini artırabilir. Öte yandan gece salınan melatonin hormonunun eksikliğinin de kansere yol açabileceği üzerine çalışmalar da mevcuttur.

SGK istatistikleri incelendiğinde kaza sıklığı gündüz vardiyasında daha fazla olmakla birlikte gece vardiyasında meydana gelen kazaların sonuçları daha ağır olmaktadır.

4857 sayılı İş Kanunu'na göre; çalışma hayatında 'gece' en geç saat 20.00'de başlayarak en erken saat 06.00'ya kadar geçen ve her halde en fazla 11 saat süren dönemdir. Bazı işlerin niteliğine ve gereğine göre yahut yurdun bazı bölgelerinin özellikleri bakımından, çalışma hayatına ilişkin 'gece' başlangıcının daha geriye alınması veya yaz ve kış saatlerinin ayarlanması yahut gün döneminin başlama ve bitme saatlerinin belirtilmesi özel mevzuat düzenlemeleriyle yapılabilir. İşçilerin gece çalışmaları 7,5 saati geçemez. Ancak, turizm, özel güvenlik ve sağlık hizmeti yürütülen işlerde işçinin yazılı onayının alınması şartıyla yedi buçuk saatin üzerinde gece çalışması yaptırılabilir. Gece ve gündüz işletilen ve nöbetleşe işçi postaları kullanılan işlerde, bir çalışma haftası gece çalıştırılan işçilerin, ondan sonra gelen ikinci çalışma haftası gündüz çalıştırılmaları suretiyle postalar sıraya konur. Gece ve gündüz postalarında iki haftalık nöbetleşme esası da uygulanabilir. Postası değiştirilecek işçi kesintisiz en az 11 saat dinlendirilmeden diğer postada çalıştırılamaz.

Sanayie ait işlerde 18 yaşını doldurmamış çocuk ve genç işçilerin gece çalıştırılması yasaktır. On sekiz yaşını doldurmuş kadın işçilerin gece postalarında çalıştırılmasına ilişkin usul ve esaslar Sağlık Bakanlığının görüşü alınarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikte gösterilir.