Saygı değer okuyucularım.

Peygamber efendimizin duasını yapa yapa Ramazan ayına kavuştuk. Ömrümüzde bir mübarek ayı tekrar yaşatan Rabbimize hamdolsun. Muhtelif sebeplerle kavuşamayan Din kardeşlerimize rahmet niyaz ediyorum. Ramazan ayı olduğunu bildiği halde, bu aya ve oruç tutanlara saygı göstermeden ulu orta yiyip içen Din kardeşlerimize de anlama gücü diliyorum.

Ramazan ayını ne güzel geçirdik. Allah'ın verdiği sağlık, afiyet ve şifa ile oruçlarımızı tuttuk. Yine Allah'ın verdiği nimetlerle iftarımızı ve sahurumuzu yaptık ve yaptırdık. Sabi sübyan ve diğer evlatlarımızla sahura kalkmanın ve iftar yapmanın zevkini tattık. Evimizi ve soframızı dualarıyla bereketlendiren misafirlerimizle güzellikleri paylaştık. Komşularımızla olan sıcak ilişkilerimizi, iftariyeliklerle perçinleyip, bir kere daha dualaştık. Uzaktaki akraba ve dostlarla haberleşip, dıua aldık, dua gönderdik. Zekat ve fitrelerimizin dışında, mali yardımlarda bulunarak, yardımlaşma, gönle girme, gönül yapma görevinin huzuruna erdik. Ne kadar güzel değil mi? Ne kadar renkli ve hareketli bir hayat.

Bunları yaşamanın sevinci, oruç tutan her mü'min de var. Bunun için sevinçliyiz. Böyle güzelliklerin yaşandığı bereketli bir ayı geride bıraktığımız için de üzgünüz. Onu yolcu ederken, gelecek sene tekrar buluşma ümidiyle yolcu ettik. Buluşur muyuz? Bilmem. Belki.

Ama şunu biliyoruz. 'Oruçlunun iki sevinci vardır. Biri iftar yapma anı, diğeri, oruç tuttuğu için onun sevabıyla buluşma anı', diye Peygamber efendimiz tarafından bildirilen müjde. Oruç tutanlar veya tutamayanlar; tutamadığı için hüzne gark olanlar bu mutlu sonu görmeyi hak ettiler. Oruçla birlikte yardımlaşma ve dayanışma örneklerinin, bir gönle girmenin dünya ve ahiret mutluluklarını tadıyorlar.

Tebrik ediyorum. Kucaklıyorum. Aynı duyguları ve aynı görevleri yerine getirdiğimiz için. Bayramı da birlikte yaşayacağız.

Bu bayram şeker bayramı değil, orucu tutup, Allah'ın emrini yetine getirdiğimiz için Dünya'da yapılan bayramdır. Oruç tutan, tutmayan herkesle yapılan bayramdır. Milli ve dini birliğin, bütünlüğün sergilendiği Ramazan Bayramımızdır. Oruç bayramımızdır.

Bayramlar küslüklerin, kırgınlıkların kaldırıldığı, kendimizi yeniden gözden geçirdiğimiz önemli zaman dilimleridir. Allah'la aramızın düzeltilmesi, yakınlarımızla, dostlarımızla açılan mesafenin kapatılma fiillerinin yapılmasının karara bağlandığı, uygulamaya konulduğu kıymetli anlardır. İşte o zaman bayram, bayram olur.

Mali ve bedeni ibadetlerimizin Yüce Yaratanımız tarafından kabul edilmesi duasıyla, Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum.

Sağlıcakla kalın.