Saygıdeğer okuyucularım.

Gönlümüz, Milletçe yaşadığımız afetlerden dolayı hüzünlü, ama Ramazan ayına yaklaştığımız şu günlerde, ona kavuşacak olmamızdan teselli buluyoruz.

Çünkü Ramazan ayı, oruç ibadetiyle birlikte, diğer ibadetlerle birlikte alınacak sevapların, başka zamanlara göre kat be kat fazlaca alınacağı bildirilen bir ay olduğunu her Müslümanca bilinir. Ayrıca Ramazan ayı, yaraları daha çok sarıldığı, kırık gönüllerin daha çok teselli edildiği bir aydır da.

Bunun için sevinçliyiz. Kadın erkek, küçük büyük bütün Müslümanlar bu ayda daha mutludur. Daha huzurludur. Onları rahatsız eden kişi ve işler bu ayda durmasını bilirler çünkü. Bunun için mutlu oluruz.

Ramazan ayının sevap bolluğundan ve huzur esintilerinden yararlanmak isteyen hastalar, çocuklar da, gayrete gelip oruç tutmak isterler.

Öyle ki, Müslüman olmayanlar bile Ramazan ayının bu bereketine hayran olurlar. Gıpta ederler. Yurtdışı görevlerimde buna çok şahit olmuşumdur. Onlardan biri şöyle.

Bundan 7 sene önce Fransa'nın bir şehrinde görevli idim. Sabah namazından sonra yürüyüş yapardım. Tabi ki yol boyundaki esnafla ' bonjur ' laşırdık. Bir sabah camimizin karşısındaki çiçekçi bayan; ' Bonjur mösyö Hoca. Ramadan geliyor…' diyerek, Ramazan ayına, oruca olan hayranlığını anlattı. Bu beni çok memnun etmişti. Müslüman olmanın gururunu bir kaz daha yaşamıştım.

Aslında bu sevinç bütün Müslümanlara aitti. Orada Müslüman olarak yalnız Türkler yoktu. Faslısı, Cezayirlisi, Tunuslusu, Hindistanlısı vs.

İşte ortak sevinç kaynaklarımızdan olan Ramazan ayına 23 Mart'ta gireceğiz. Hepimize hayırlı olsun. Maddi hazırlıklar başladı. Ama en önemlisi, ruhen hazırlanmaktır.

Pazarlar ve pazarcılar hazırlanmaya başladı. Onlara da tavsiyem şudur: Ramazan geliyor veya Ramazan diye fiyatları şişirmemek gerek. Çünki, onlarda Müslüman oldukları için, yük altına girmemeleri menfaatlerinedir.

Peygamber efendimiz diyor ki:

'Oruç tutanın iki sevinci vardır. Biri iftar anı, diğeri orucun sevabıyla Rabbine kavuşma anıdır..'

Ramazan ayımızın mübarek olması duasıyla,

Sağlıcakla kalın.