Dünya çapında iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yaygınlaştırılması adına ülkemizin haklı gururu olacak bir dergi yayın hayatına başladı. Dergi iki ayda bir çıkacak olup alanında tek olduğunu ilk sayısı ile kanıtladı. Dergi Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı. POSH dergisi çalışma hayatındaki en kritik unsurlardan biri olan iş sağlığı ve güvenliği konularına odaklanmaktadır.

Hem yerel hem de global perspektiften, sektörel yenilikleri, uzman görüşlerini ve en yeni uygulamaları okurlarla paylaşmayı hedeflemektedir. Ülkemizin değerli akademisyenleri ve İSG profesyonellerini bir araya toplamıştır. Bu dergi sayesinde, iş yerlerinin daha güvenli ve sağlıklı bir ortama kavuşmasına yönelik bilgileri, araştırmaları ve önerileri bulabileceksiniz.

Alanında öncü uzmanların kaleminden çıkan makalelerle iş sağlığı ve güvenliği konusundaki bilgi ve farkındalığınızı artıracak, sektörel gelişmeleri yakından takip edebileceksiniz. Çalışma hayatında karşılaşılan zorlukları ve çözüm yollarını bilimsel ve uygulamalı yaklaşımlarla ele alarak sektördeki her bir birey için vazgeçilmez bir kaynak olmayı amaçlamaktadır.

İlk sayıda Yapay Zeka ile Kaza Araştırması ve Olası Kazaların Tahmini, İş Güvenliği Kültürü Ölçülebilir mi? İş Güvenliğinde Robot Kullanımı, Deprem ve Güvenlik Kültürü, Yangın Güvenliği, Tahıl Depolama Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği gibi konulara değinildi.

Ülkemizin tanıtımı için de önemli bir mihenk taşı olacak dergi hayırlı olsun.