Vatandaşın seçim derdi bitti, geçim derdi başladı. Zamlara karşı günden güne eriyen maaşlar karşısında vatandaşlardan tüm halka birlik olma çağrısı ve boykot sesleri yükseliyor...

Seçim önü Ocak ayının başlarında Ankara'da yapılmak istenen simit zammının hükümet kanalı ile geri çekildiğini hatırlatmak isterim değerli okurlarım.

Sadece bu durumun açığa çıkması dahi seçim sonrası gelecek olan kuyruklu zamların habercisi olmuştu. 

Seçimden sonraya ertelenen zamlar, döviz ve altın başta olmak üzere baskılanan borsa dünyası açık açık seçimden sonra geçimin daha da zorlaşacağının sinyallerini vermekteydi.

2024 yılı Yerel Yönetimler Seçimlerini geride bıraktık. Henüz üzerinden 20 gün dahi geçmemişken halk sandıkta sarı kart gösterdiği AKP hükumeti karşısında kırmızı kartı cebinden çıkardı.

Önümüzdeki günler için vatandaşlar sosyal medya kanalları üzerinden kitle haline dönüşerek kafe ve restoranların yapmak zorunda kaldığı fahiş fiyat zamlarını protesto etmek amaçlı olarak, cafe ve restoranlara gitmeyerek boykot etmeyi amaçlayan çağrılar yapıyorlar.

Öbür tarafta ise et fiyatlarının bin lira seviyelerine doğru gideceği söylentileri üzerine kasapların da satış yapmayarak boykot gerçekleştireceği haberleri de gelmeye devam ediyor.

Bu iki durum sonrasında halkın tepkisinin hangi boyutlara ulaşabileceği belirsizken, ülkenin sürüklendiği hal 2001 krizinden günümüze gelen ve akıllardan çıkmayan manzaraların tekrar yaşanmamasını ümit ederek önümüzdeki günlerde yaşanacak olayları hep birlikte yakından takip edeceğiz.

Süleyman Demirel'in meşhur "Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur." sözünün gerçekliğini göz ardı eden AKP hükumeti vatandaşa kemer sıktıran politikalarını sürdürdüğü sürece; inanıyorum ki halkımız Cumhuriyet Halk Partisi'nin ortaya koyduğu Sosyal Belediyecilik anlayışını daha çok hissedecek ve en kısa zamanda AKP'ye kırmızı kartı gösterecektir.

Vatandaşların günden güne sıkıntılarının devam ettiği bu ortam; yerel seçimlerde birinci parti olmayı başarmış, Aydın'da Özlem Çerçioğlu'nun başarılı çalışmaları sonucu ile birlikte 15 ilçede önde çıkarak bir kez daha hem Aydın'da hem de ülke genelinde zafer ilan eden Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıyacaktır.