Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı Özer: "Çiftçinin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz" Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı Özer: "Çiftçinin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz"

Gerçekleştirilen toplantıda OSGBDER Genel Başkanı Cengiz İmeci yeni dönemde vazife alacak Yönetim Kurulu üyelerini tanıttı.

Teşkilatlanma Komisyon Başkanı Yusuf Çelik en az 40 ilde il temsilciliklerinin oluşturulmasında sona gelindiğini, İstanbul da Anadolu yakası ve Avrupa yakası olmak üzere iki İl temsilcisinin belirleyeceklerini açıkladı. Tüm il temsilcilerinin 10'ar kişilik yönetim ekiplerini kurmaya başladıklarını Anadolu da daha etkin olmayı planladıklarını iletti.

Söz alan OSGB yetkilileri, OSGB belge ücretlerinin yüksek olması, taşınma esnasında ilk belge ücretinin alınması işyerini kiraya verenlerin elinde bir koz olarak kullandıklarını buna dayalı yüksek kira zamları talep ettiklerinden şikayetçi oldular.

Aynı şekilde saha denetimlerinin olmaması nedeniyle hizmet almayan işverenlerin her geçen gün daha da artığını, mevcut firmaların da denetimsizlik sebebiyle hizmet almayı durdurduklarından bahsedildi.

OSGBDER Genel Başkanı Cengiz İmeci, sektörün kendi kendini denetlemesinin süreın geldiğini artık devlet eliyle değil özel sektörün iç denetim mekanizmalarını kurması ve etkin denetim süreçlerinin oluşması icap ettiğini bildirdi. Bu yüzden OSGB Birliğinin kurulmasının şart olduğuna değindi. Kurulacak birlik ile OSGB lerin standartlarının daha izlenebilir ve net şekilde oluşacağı hizmet kalitesinde bir fark oluşturacağı ve sektöre disiplin geleceğini bildirdi. Bu nedenle oluşturulan OSGB Birlik taslağının tamamlandığını kısa süre içerisinde Cumhurbaşkanlığı ve Çalışma ve toplumsal Güvenlik Bakanlığına sunulacağını bildirdi.

İstişare toplantılarını düzenli olarak yapacaklarını bildiren İmeci, her bir toplantıyı farklı illerde yaparak, o ildeki OSGB firmaları ile devam edeceklerini bildirdi.