EFELER HABER/MURAT UÇKAÇ-Isparta Mürşide Ermumcu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Söke’de büyükbaş hayvanların aşılanması devam ediyor Söke’de büyükbaş hayvanların aşılanması devam ediyor

Mürşide Ermumcu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen eğitime, Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden Prof. Dr. Çiğdem Küçükeşmen, Dt. Betül Karagül, Dt. Yağmur Eda Ateş, Dt. İrem Nur Karatoy, Okul Müdürü Erol Şenol, Öğretmenler Osman Kozluca, Savaş Uysal, Ayşegül Özgündüz, Feyza Karaarslan, Fatma Gediz Gülbudak ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı ile ilgili çeşitli bilgiler verilen eğitimde Prof. Dr. Çiğdem Küçükeşmen, 'Ağız ve diş sağlığını geliştirerek diş çürüklerini önlemeyi amaçlıyoruz. Dişler ağızda doğal halde bulunan bakterileri ve yiyeceklerdeki şekeri, dişlere yavaş yavaş zarar veren bir aside dönüştürebilir. Bu asitlerin dişlerin mineral dokusunu bozarak çürümeye yol açabilir. Dişe müdahale edilmemesi durumunda önce soğuk ve sıcak yiyecek ve içeceklerde hassasiyet, devamında da dişte sürekli ağrı oluşur. Dişlerin üzerinde tebeşirimsi beyazlıklar veya kahverengi ya da siyah lekeler görüldüğünde diş çürüğü başlamıştır. Bu durumda vakit geçirmeden diş hekimine gitmek gerekir' dedi.

Diş hekimleri olarak bu tür eğitimlerle toplumu bilinçlendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Küçükeşmen,'Bizler diş hekimleri ve pedodontistler olarak bilgilendirme çalışmalarımızla, çocuklarımızı, gençlerimizi ve toplumumuzu ağız ve diş sağlığı konusunda daha çok bilinçlendirebilmeyi hedefliyoruz. Böylelikle de etkili ağız ve diş bakımının ağız,diş ve beden sağlığı konusunda en iyi sonuçları sağlamasını gönülden diliyoruz' diye konuştu.

Eğitimin ardından öğrencilere diş fırçası ve macun hediye edildi. Etkinli Okul Müdürü Erol Şenol, diş hekimlerine teşekkür ederek çiçek takdim etmesi ile son buldu.