Aydın’ın bir çok ilçesinde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit edildi. Hayvan pazarları kapatıldı ve ilçeler giriş çıkışlara kapatıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince şap hastalığına karşı İncirliova’da gerçekleştirdiği denetimlerde durumundan şüphelendikleri 4 tırı durdurdu. Tırlarda yapılan aramalarda 111 pasaportsuz büyükbaş hayvan ele geçirildi.

Diş Hekimi Beyza Nur Uludağlı’dan yeni muayenehane: “Sağlıkla gülümseyin!”
Diş Hekimi Beyza Nur Uludağlı’dan yeni muayenehane: “Sağlıkla gülümseyin!”
İçeriği Görüntüle

Durum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bildirilirken, müdürlük tarafından sorumlular hakkında toplam 1 milyon 238 bin 719 TL idari para cezası uygulandı. Hayvan hareketlerinin kayıt dışı yapılmasının hastalık riskini artırdığına dikkat çeken ekipler, hem vatandaşların sağlığının korunması hem de hayvan hastalıklarının yayılmasının önlenmesi amacıyla denetimlerin kesintisiz şekilde sürdürüleceğini vurguladı.

Muhabir: Abdurrahman Fırat