Aydın’da zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuran öğrenci sayısı 48’e yükseldi Aydın’da zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuran öğrenci sayısı 48’e yükseldi

HABER: RAMAZAN AYDEMİR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Aydın Şubesi tarafından Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Spor Bilimleri Fakültesi katkılarıyla Zorunlu Antrenör Gelişim Semineri düzenlendi. Aydın futboluna uzun yıllar kulüp yöneticisi ve antrenör olarak hizmet eden Beyazıt Yılmaz ve Mustafa Kemerli'nin isimlerinin verildiği Zorunlu Antrenör Gelişim Semineri'nde TÜFAD Aydın Şubesi'ne kayıtlı TFF B, C ve amatör kaleci antrenörleri eğitimlerden geçti.
ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen seminere, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Oktay Bak, TÜFAD Aydın Şube Başkanı Tevfik Ata Tekin, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hasip Arıkan, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Aydın Şube Başkanı Ali Hakan Koç, İl Hakem Kurulu Başkanı Mücahit Tatar, Spor Müsabakaları Sağlıkçıları Derneği Başkanı Deniz Yaylı, ADÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Ölçücü, Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Reşat Kartal ve antrenörler katıldı.

'ANTRENÖRLERİMİZE DESTEK OLMAYA YİNE DEVAM EDECEĞİZ'
Seminerin açılış konuşmasını yapan TÜFAD Aydın Şube Başkanı Tevfik Ata Tekin, 'Biz TÜFAD Aydın Şubesi olarak TFF Teknik Direktör, UEFA A, UEFA B ve profesyonel kaleci antrenörlerini içeren Kazım Zeyrek ve Yılgör Yurtal Sürekli Gelişim Seminerlerini yüz yüze yaptık. Aydın Şubesi olarak 16 Ağustos Pazartesi günü Cihan Umancı Sürekli Gelişim Semineri ile 15 kredilik seminerlerimizi tamamladık. TFF B, TFF C ve amatör kaleci antrenörlerine yönelik olarak 25 Ağustos Çarşamba günü sabah ve öğle esanslarıyla Beyazıt Yılmaz ve Mustafa Kemerli Zorunlu Gelişim Semineri'ni tamamladık.
Gerek sürekli gelişim semineri gerekse zorunlu gelişim seminerleri ile Aydın'daki antrenörlerimizin TFF tarafından 3 yıllık çalışma izni sağlanmış oldu. Özellikle seminerlerimizin antrenörlerimizin bilgilerini güncellemeleri ve yeni bilgiler kazanmaları açısından son derece verimli geçti. Üç yıllık süre içerisinde zorunlu gelişim seminerlerine ek olarak istenilen konularda antrenörlerimize her zaman destek olmaya yine devam edeceğiz. Seminerlerimize katılan Gençlik Spor ve İl Müdür Vekili Oktay Bak, ASKF Başkanımız Hasip Arıkan, İl Hakem Kurulu Başkanımız Mücahit Tatar, TFFHGD Aydın Şube Başkanı Ali Hakan Koç, SMSD Başkanı Deniz Yaylı'ya ve seminerlerimizin nezih bir ortamda gerçekleşmesini sağlayan ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir başta olmak üzere Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Ölçücü, Dekan Yardımcıları Dr. Öğt. Üyesi Alper Kartal, Dr. Öğt. Üyesi Yasin Yıldız, Antrenörler Eğitimi Bölüm Başkanı Reşat Kartal'a teşekkürü bir borç biliriz. 2021-2022 futbol sezonunun Aydın ve ülke futboluna hayırlı olmasını dileriz' dedi.
ANTRENÖRLERE SUNUMLAR YAPILDI


Zorunlu Antrenör Gelişim Semineri'ne isimlerinin verildiği Mustafa Kemerli ve Beyazıt Yılmaz'ın tanıtım sunumları, katılımcılara izletildi. Tanıtım sunumlarının ardından, iki futbol emekçisine de Aydın futboluna sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür plaketi verildi. ADÜ Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reşat Kartal, 'Futbolda Beslenme' adlı sunumu gerçekleştirdi. ADÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Alper Kartal, 'Futbolda Maç Analizleri' konusunda bilgilendirme yaptı. ADÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yasin Yıldız, 'Futbolda Başarı Psikolojisi' üzerine sunumda bilgiler paylaştı. TÜFAD Aydın Şube Başkanı Tevfik Ata Tekin, 'Futbolda Antrenman Planlaması ve Periyotlaması' konusunda sunum yaptı. Son olarak ADÜ Atça Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Recep Özçelik'in 'Futbolda Sistemlerin Önemi' konusunda yaptığı sunumla antrenör teorik eğitimleri tamamladı. Toplantı sonunda seminere katkı verenlere TÜFAD Aydın Şubesi tarafından plaket taktim edildi.
ÇALIŞMA İZİNLERİNİ ALDILAR


TÜFAD Aydın Şubesi'ne kayıtlı TFF Teknik Direktör, UEFA A, UEFA B ve profesyonel kaleci antrenörleri, daha önce Kazım Zeyrek ve Yılgör Yurtal Sürekli Gelişim Seminerlerini tamamlamıştı. Son olarak 16 Ağustos Pazartesi günü Cihan Umancı Sürekli Gelişim Semineri ile 15 kredilik seminerleri tamamladılar. TFF B, TFF C ve amatör kaleci antrenörlerinin Beyazıt Yılmaz ve Mustafa Kemerli Zorunlu Gelişim Semineri'ni tamamlamasının ardından, TÜFAD Aydın Şubesi, antrenörlerinin eğitimlerini tamamlayarak, TFF tarafından üç yıllık çalışma izinlerini almalarını sağladı.