Törende engelli bireyler gün boyunca jandarma personeli eşliğinde çeşitli eğitim faaliyetlerine katıldı. Programın sonunda düzenlenen yemin töreninde ise duygusal anlar yaşandı. Katılımcılar, Türk bayrağı altında ant içerek kısa süreliğine de olsa askerlik görevini yerine getirdi. Törende temsili askerlerden Mevlüt Uyanık ve Üsteğmen Hakan Yılmaz da şiir okuyarak salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.
Aydın İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Naci Aldemir, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Türk milletinde kutsal kabul edilen askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu bir ömür boyu taşır. Sevgili Mehmetçikler, bugün bir hayalinizi gerçekleştirdiniz. Kısa da olsa bu kutsal ocağın bir parçası oldunuz. Şanlı bayrağımız altında ettiğiniz ant kutlu ve uğurlu olsun.”
Askerliklerini yapan engelli bireylere, terhis belgeleri verildi. Geçiş törenin ardından program, asker ailelerinin çocuklarıyla gurur fotoğrafları çektirmesiyle sona erdi