İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, festival öncesi yaptığı açıklamada hazırlıkların tamamlandığını belirterek tüm vatandaşları etkinliğe davet etti. Her yıl Ocak ayının ilk haftasında düzenlenen festival, bu yıl Türkiye genelinde görülen şap hastalığı nedeniyle ertelenmişti.
YENİLENEN ARENADA İLK GÜREŞ
Festival, yenilenen Nuri Deveci Güreş Alanı’nda gerçekleştirilecek. Başkan Kaya’nın öncülüğünde güreş alanının çevresi duvarla çevrilirken, zemin kum dolgu ve drenaj sistemiyle yenilendi. Protokol alanı, mutfak ve WC bölümleri de baştan sona yenilenen alanla birlikte modern bir görünüme kavuştu.
Yenilenen deve güreşi arenası, festivalle birlikte ilk kez ziyaretçilerin karşısına çıkacak.

BAŞKAN KAYA’DAN DAVET
İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu yıl hem hayvan üreticileri hem de deveciler için talihsiz bir süreç yaşandı. Rabbim milletimize bir daha böyle hastalıklar yaşatmasın. Sezonun ilk deve güreşini düzenlemek İncirliova’ya nasip oldu. Arenamızı yeniledik ve Aydın’da eşi benzeri olmayan güzel bir alan ortaya çıktı.”
Kaya ayrıca bu yılki deve güreşlerinin ilçenin sevilen devecileri merhum Hulis Sanlı ve Feridun Bayır anısına düzenleneceğini belirterek, deve güreşlerinin yaşatılması gereken önemli bir kültür olduğunu vurguladı.
Başkan Kaya, iki gün sürecek festivale tüm vatandaşları davet etti.




