Sizin ki Can'da bizim ki Patlıcan mı?

Bu bir atasözü dür.

Peki, yazının başlığına neden çıkmıştır!

Bugün sabah bir dostum aradı dedi ki ' Başkanım ben bir kurumda para ödemek için sabahtır bekliyorum ve şu an saat 11, ben ne zaman parayı yatırıp ta işimi bitireceğim! Kamu kurumları saat 10 da çalışacak ise o zaman bizim ödemlerimiz de ertelensin!'

Dedi.

Pandemi sürecinde gerçekten serbest çalışan her kesim ve sektör zarar gördü ancak en çok zarar görenler Esnaf ve Sanatkarlar olduğu gün gibi ortadadır.

Bugüne kadar sadece borçları ötelendi birde 3000-4500 lira gibi gelir kaybı ve kira desteği aldılar ancak buna karşı tüm vergi vb. her şeyi normal gibi ödemeleri istendi oysa son 1 yılda fahiş artan zamlar bu insanların nerdeyse ekmek parasına muhtaç hale getirdiği bir gerçek.

Esnaf ve Sanatkarın Sabit Geliri yok!

Esnaf ve sanatkar çalışmaz ise parası yok! Buna karşı sürekli giderleri artı ve hammaddelere gelen fahiş zamlar herkesin cebindeki paraları aldı gitti.

Esnaf ve sanatkarların içinde sağlık sorunu olan yok mu? Var peki kamuda çalışanlara esnek çalışma ve sağlık sorunu olanlara çalışmama hakkı verilince maaşları kesiliyor mu? Elbette hayır ve doğru bir uygulama.

Peki aynı ülkenin vatandaşı olan ve yüz yılda bir yaşanan salgın sürecinde devletimizi yöneten hükümet neden bu eşitliği sağlamaz!

Neden kendi çalışanını korurken kendi vatandaşını korumaz!

Elbette sürecin kolay olmadığını biliyoruz ancak devletimiz yani hükümetimizden beklediğimiz 99 yıl biz ona bir yıl da o bize baksın! Bu bizim hakkımız değil mi?

Önümüzde Bayram var ve hafta sonları evde kalan birçok insanımızın durumu hiç te kolay değildir.

128 milyar tartışmasında yapılan bir açıklamada denildi ki 75 milyarı vatandaşımız aldı!

Çevremize bakıyorum ya herkes gizliyor yada bizim çevrede öyle durumu iyi olan yok.

5 yıldır dikkat çektiğim iki konuyu önemsiyorum. Toplumsal Ahlak çöküyor ve Devlet kurumları itibar kaybediyor!

Yaşanan bu süreç bu iki sorunu o kadar netleştirdi ki toplumsal ahlak konusu ve devlet kurumlarının tekrar itibar kazanması öyle akşamdan sabaha olacak bir iş değil ancak toplumsal duyarlılıkla herkes birbirine yardımcı olabilir! Hiç bir şeyin yok ise bir dostunla sohbet et sorununuzu paylaşın bu bile şu ara çok önemli.

Sonuç olarak dememiz o ki devletimizi yönetenler bir karar alırken bu nereye varır! Sonuçları nereye götürür hesabını yapması şarttır.

Türkiye büyük Millet meclisimizin 101. Yılı ve 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun.

Yaşasın Türkiye! Var olsun Türk Milleti!