Üretmeden tüketilmeyeceğini
Üretenin önemini, değerini
Tarlanın, suyun değer ve kıymetini anlayacağız
Bunları bulamayınca kıymeti değeri arayacağız!
Araba hurdalığına çevirdiğimiz ülkemizin daha az petrol kullanamadı için motor kullanımı teşvik edilmesi gerekirken aksine motosiklet kullananlara yapılan ceza ve yaptırımlar ile kaybettiğimiz dolarları arayacağız!

İnşaat yaparken yok ettiğimiz topraklar, evimiz olduğu halde daha iyisi daha güzeli diye diye bankalara köle yapılan halkımız eskiden daha mutlu ve rahat yaşam sürdüğünü anlayacak ve eski günlerini arayacak!
Köşe başındaki bakkaldan, sanayideki marangozdan, ve diğer esnaf ve sanatkardan mal ve hizmet almanın yanlışlığına inandırılan halkımız ne zaman herkeste para bitti işte o gün anlayacak nasıl herkesin fakir fukara olduğunu ve çözüm arayacak!

Köy nüfusunu azaltmak için köyde yaşamı zorlaştıran hatta köyde yaşayacak gençlerin evlenmesinin bile imkansızlığını gördükleri halde hala insanları şehirlere göç edin rahat edin diye teşvik eden sitemin bir devlet ve millete ne kadar zarar verdiğini anlayacağız!
Gereksiz onlarca üniversite açıp çocuklarımıza vasıfsız hale getiren bu sistemin topluma açtığı yarayı anlayacağız ancak toparlanma için gereken ne o konuda çözüm arayacağız!
Adalet konusunda kaygıların artmasının toplumda açtığı yaranın götüreceği sonuçları biz hesaplayamasak da hesaplayanların bize ne yapmak istediklerini anlayınca çare ve çözüm arayacağız!
Oy ve makam uğruna siyasette kullanılan üslup, yalan dolan ve türlü iftiraların toplumda açtığı yarayı kapatmak için ne kadar süre lazım onların hesabını yapıp çözüm arayacağız!

İnsanları hovardaca tüketim çılgınlığına iten sorunların sebeplerini ve çarelerini ararken attığımız ekmek ve gıda ürünlerini çok arayacağız!
İhtiyacımız olmadığı halde aldıkça almaktan yorulmadığımız kişisel gereksiz fazla ürünlerin aslında bizden sonraki neslin hakkını yemek olduğunu anladığımız da keşke deyip eski günler gelse diye arayacağız!
Her türlü yanlışı yaparak kazanım elde edenleri adamdan sayarken namusu ve şerefiyle olması gerektiği gibi yaşayanların aslında çok iyi insan olduğunu anladığımız da nerde hata yaptık diye hatalarımızı arayacağız!
Çalıyor ama Çalışıyor demekten ahlaksız ama zengin, kalitesiz ama makamı var demekten vazgeçtiğimiz gün iyilerin ne kadar iyi olduğunu anlayacak belkide göçüp gidenleri arayacağız!
İşte biz bu vb sorunları çözdüğümüzde ülkemize ve insanlarımıza düşman olanlar yeniden nasıl kadırırız diyerek yeni projeler ve çareler Arayacaklar!
Allah fırsat vermesin.
Sevgili Efeler haber okuyucuları bir süre köşe yazılarımla sizlerle oldum bu benim buradaki son yazım herkese teşekkür eder sağlıklı günler dilerim.

Süleyman Algün
7 Mart 2022