Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, esnafla rekabet eden bir belediye başkanı olmayacağının sözünü verip, “1 Nisandan sonra ilk önce taksilerimizin, sonra servislerimizin ve daha sonra minibüslerimizin kameraları benden” dedi. 

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş, şoför esnaflarıyla bir araya geldi. Oda, kooperatif ve birlik başkanları ile şoför esnafının yoğun ilgi gösterdiği programda Savaş, şoför esnafının rakip olarak görmediğini söyledi. 

ŞOFÖR ESNAFI SORUNLARINA BİR TÜRLÜ ÇÖZÜM BULAMADI
Şoför esnafının sorunlarını bildiğini kaydeden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü, sarı otobüslerle ilgili yaptığı görüşmelerde bir türlü netice alamadıklarını söyledi. 
Şoför esnafının sıkıntısını mevcut büyükşehir belediye başkanı ile çözüme bir türlü kavuşturamadıklarını ifade eden Künkcü, “Ne zaman sizler için büyükşehir belediye başkanın yanına gidip çözüm aramaya çalışsak hep elimiz boş döndük. Biz 50 bin üyesi olan ve 11 bin civarı şoför esnafı olan bu kentin en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Sarı otobüslerin günlük sefer sayısı 8 ile 12 arasında değişiyor. Biz başkana siz sosyal belediyeciliği yapın ama bizim arkadaşlara da nefes almasına müsaade edin. Ama bizi dinlemedi. Esnafın derdini dert edinen bir başkan istiyoruz. O da Mustafa Savaş. Ben ne zaman arasam kendisini o an açamazsa dahi bir saat içerisinde geri dönüş yapar. Artık randevu alamama, başkana ulaşamama devri bitiyor. 31 Mart’a bu işe noktayı koyalım.” dedi.

BECERİKSİZLER ŞEHRİN REKABET GÜCÜNÜ KAYBETTİRDİ
Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Savaş, “Beceriksiz bir büyükşehir belediye başkanın elindeki bu şehir, rekabet gücünü kaybetti. Göreve geldiğimizde ilk başta bu şehrin kronik sorunlarını çözeceğiz. 15 yıldan beri hemşerilerimize masal anlatıyor. Bu şehir kan kaybediyor. Ben sizlerden Mustafa Savaş için değil Aydın için destek istiyorum.” diye konuştu.  

MEVCUT BAŞKANIN BİR TANE İFTİHAR EDİLECEK PROJESİ YOK
Mazeretlerin arkasına sığınan bir büyükşehir belediye başkanın olduğunu kaydeden Savaş, “Bir tane iftihar edeceği projesi yok. Dört buçuk yıl oturuyor. Son beş altı ay açılışlar yap. O açılışları da konserlerle yapıyor kalabalık olsun diye. Söke’de otogar açtı. Otogar, Söke’nin ihtiyacını karşılayamaz. 22 battı çıktı sözü verdi. 2 tane yaptı. Şimdi de karayolu bahanesinin arkasına sığınmış. Bana izin vermediler diyor. Size 4 tanesi için izin verilmedi diğer 16 tanesi nerede? Vadedilip de yapılmayanların hesabının sorulacağı tarih 31 Mart. O yüzden 31 Mart çok önemli bir gün.” dedi.

Aydın’da zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuran öğrenci sayısı 48’e yükseldi Aydın’da zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuran öğrenci sayısı 48’e yükseldi

ESNAFIN KAZANCI ÜZERİNDE GÖZÜ OLAN BİR YÖNETİM VAR
Sürekli esnafla rekabet eden bir büyükşehir belediye başkanın olduğunu belirten Savaş, “Sürekli esnafın kazancı üzerinde gözü olan bir yönetim var. Eline vatandaşın cebine atmış. Resmen haraç düzeni var. Gelir oluşturmak için proje üretemediği için işin kolayına kaçıyor. Suya iki yılda yüzde 550 zam yapmış. Bu hepimizin cebinden çıkıyor.” ifadelerini kullandı. 

SOKAKTA DEĞİŞİM SESLERİ YÜKSELİYOR
Sokakta güçlü bir şekilde hemşerilerinin ‘Artık yeter’ diyerek değişim istediğini dile getiren Savaş, “Benim yönettiğim belediyede kazanç olur, bereket olur, rekabet olmaz. Sizler benim nezdimde rakip olarak değil ekip olarak görülürsünüz. Birlikte ve beraber yürürüz. Esnafla rekabet eden bir belediye başkanı olmayacağım. Karar alırken ortak aklı çok önemserim. Benim yönetim anlayışımda ben yaptım, ben bilirim gibi bir üslup yoktur. Her daim ulaşılabilir ve herkese kapım açık olacak.” dedi.

KAMERALARINIZ BENDEN
Her şeyin orta yolunu bulacaklarını ifade eden Savaş, “Ben hayatım boyunca işi bilen insanlarla çalıştım. Ekipte işi bilen insanların olması lazım. İçinizden alanında yetkin arkadaşları belediyede istihdam edeceğiz. 1 Nisan’dan sonra ilk etapta taksilerimize, sonra servislerimize, sonra da minibüslerin kameraları benden arkadaşlar. Taksici esnaflarımızın kulübelerin yenilenmesini sağlayacağız. Fiziki koşullarınızı iyileştireceğiz. Bütün sorunlarınızı tek tek detaylı biliyorum. Hepsini etap etap ivedilikle çözeceğiz. Ruhsatlar, alınan harçlar diğer illere bakacağız. Sizlerden alınan haraç düzenine son vereceğiz. Zamanında ve yerinde kararlar alacağız. Dönem dönem toplantılar yaparak sizlerle birlikte olacağız. Her zaman yanınızda ve emrinizde olacağımın sözünü veriyorum.” diye konuştu. 
15 yıldır masal anlatan bir büyükşehir belediye başkanın olduğunu belirten Savaş, seçime kısa bir süre kaldığını ve herkesin eşine dostuna gerçekleri anlatıp artık bu kötü gidişata son vermelerini istedi.

992D109D 7727 4459 8404 1C5F9A1C64EfA7C529F1 C364 452D Abf4 4Fee9Adcd6De