HABER: RAMAZAN AYDEMİR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Aydın Şubesi işbirliğiyle geçen yıl koronavirüs pandemisinden dolayı ertelenen TFF Grassroots C Antrenör Kursu, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Spor Bilimleri Fakültesi'nde başladı. Aydın futboluna uzun yıllar antrenör olarak hizmet veren Sabri Kalava ve Durmuş Ali Borazan'ın isimlerinin verdiği TFF Grassroots C Antrenör Kursu'nda verilen teorik ve uygulamalı eğitimler 24 Kasım kadar sürecek. TFF tarafından eğitmen olarak görevlendirilen Muammer Birdal ve Ahmet Gün, 30 antrenör adayını eğitecek. 9 gün sürecek olan eğitimin sonunda başarılı olan kursiyerler antrenörlük belgelerine kavuşacak.

Kursun açılış programında kursa isimleri verilen Kalava ve Borozan'a Aydın futboluna verdiği emeklerden dolayı teşekkür plaketleri verildi.

Aydın Tabip Odası Başkanı Osman Nuri Aydın oldu Aydın Tabip Odası Başkanı Osman Nuri Aydın oldu

'ONLARIN VARLIĞI BİZİM VARLIĞIMIZ'

Kursta konuşan TÜFAD Aydın Şube Başkanı Tevfik Ata Tekin, 'Kursumuza isimlerini verdiğimiz Sabri hocam ve Durmuş Ali hocamın Aydın futboluna yıllarca katkıları oldu. TÜFAD Aydın Şubesi olarak yaşarken, bu büyüklerimizi ahde vefanın gereği olarak kurslara ve seminerlere adını vererek onları onure etme düşüncesi içerisindeyiz. Bu bağlamda da özellikle Sabri hocam ve Durmuş Ali hocama bundan sonraki yaşamlarında TÜFAD Aydın Şubesi olarak sağlıklı, uzun, mutlu, huzurlu ve nice yıllar diliyoruz. Onların varlığı bizim varlığımız. İyi ki varlar. Bu değerlerimizi bizler kurslar ve seminerlerle parlatmak istiyoruz. Kursumuzun antrenör adaylarına ve Türk futboluna hayırlı olmasını temenni ediyorum' dedi.