Haydi bismillah...

Değerli Efeler Haber takipçileri.
Saygıdeğer okuyucularım.
Bugünden itibaren sizlerle birlikte Efeler Haber'deyiz.

Bu beraberliğin hayırlar getirmesini, Efeler Haber' de buluştuğumuz gibi, mahşer gününde de kucaklaşarak buluşmayı ve birbirimiz hakkında hayırda şahitlik yapmamızı nasip etsin. Sizlerle bu köşemde dini konularda paylaşımlarda bulunacağız.

Güzel dinimizin inanç, ibadet, muamelat ve ahlaki konularında sohbetlerimizi Allah'ın izniyle yapacağız.

Ve tabi ki dinimizin sahibi olan Allah (c.c.) Hazretlerinin adı ile ilk adımımızı attık. Zira; Allah Teala ve Sevgili Habibi Muhammed Mustafa (s.a.v) her işe 'besmele' ile başlanılmasını buyurmuşlardır.

Müslüman unvanına sahip olan bizler her işe bunun için 'besmele' ile başlarız. Ancak; banyo, tuvalet, haram ve kötü kabul edilen işler hariç. Bunlarda 'besmele' çekilmesi, şayet bilerek söylenmesi halinde söyleyeni sıkıntıya düşürür. Dikkatsizlikle yapılırsa tövbe gerekir. Dalga geçmek amacıyla söylenirse küfre kadar götürür. En hafifinden kişiyi fasık yapar, o kişi güvenilirliğini kaybeder. O kimse dinini ayaklar altına almış olur.

Velhasıl, ben de Efeler Haber'deki işime 'besmele' ile başlamayı gerekli gördüm. Yazımın başlığını da böyle aldım.

Besmele hakkında sevgili peygamberimiz bir kaç hadis-i şerifini arz edeyim:

- 'Besmelesiz her iş güdüktür.'
- İbn-i Ömer'den (r.a): ' Cibril bana vahyettiği zaman ilk önce ' Bismillahirrahmanirrahim' derdi.'
- Hz. Aişe'den (r.a): 'her kim inanarak Besmele-i şerifi okursa, dağlar onunla beraber tesbih eder.'
- 'Hz. Peygambere sefere çıkacağı zaman ayağını atının üzengisine üzerine koyduğu zaman şu duayı okurdu:

Bismillahirrahmanirrahim Allah'ım seni seferde arkadaşım, ailemde vekilimsin. Allah'ım bize arzı dür, seferi kolaylaştır. Allah'ım yolun meşakkatlerinden, üzüntülü durularından, mal ve ailede vukua gelebilecek kötü durumlardan sana sığınırım.'

Bu dua ve dileklerle Allah Teala dünya yolculuğumuzu, Efeler Haber'deki işimizi kolay eyleyip, hepimizi hayra vesile kılsın.

Evren bey ve Efeler Haber ailesine işlerinde kolaylık, başarıların da devamlılık, ömürlerinde sağlık, huzur ve afiyet dilerim.

Sağlıcakla kalın.