Reklamın yayınlandığı ilk günden itibaren yaklaşık 2 ay boyunca izdiham yaşadığını ve ülke genelinde bir marka haline geldiğini belirten Cengiz Şef; 'Reklamın yaz aylarına gelmesi sebebiyle izdihamı yaratan kalabalığın % 90'ı Türkiyenin diğer 80 ilinden gelenler ve yurtdışında yaşayan gurbetçilerdi. Aydın insanı maalesef yeniliğe pek açık değil' dedi.

Cengiz Şef ayrıca; 'AYDIN coğrafi konum itibarıyle Türkiye'nin heryerinden Aydın ve Muğla sahillerine giden insanların geçiş noktası. Türkiye'de böyle avantajlı bir konuma sahip ikinci bir il yok. Bu Aydın gastro ekonomisi için büyük firsat. Tostumuza ilgiden oluşan izdihamın sebebi buydu.



Ben reklamın gücüyle ve oluşan tecrübe ile Aydn'da gastro ekonomisi nasıl güçlendirilir, bunu nasıl yapabiliriz konusunda 2018 yılında yerel yönetimlerimize gittim, ancak bana ilgi gösteren meseleyi anlayan olmadı. Çünkü yerel yönetim kadrolarında ne gastro'nun nede gastro ekonomisinin ne oldugunu bilen kişi yoktu.

Şunuda belirteyim, Efeler Belediyesi pandemiden önce gastro festivali düzenlemiş, ama pandemi dolayısıyla iptal oldu. Efeler Belediyesi'nin gastro festivali duzenlemesi gastrodan anlıyorlar anlamına gelmiyor. Sadece yapmış olmak icin bir festivaldi. AYDIN'da gastro ve gastro ekonomisi konusunda esas çalışma yapması gereken kurum Aydın Büyükşehir Belediyesi'dir.

Peki Gastro Ekonomisi Nedir?
Haberde yer alacak olan fotoğraflardaki kişilerin hiçbiri AYDIN'da yaşamıyor. Bu fotoğrafları sayfamda hiç paylaşamıyorum. Çünkü binlerce var. Aydın ve Muğla sahillerine, Türkiye'nin dört bir yanından gidenler artık Eylül ayının girmesiyle azalsada hatırlayabildiğim İstanbul, Hatay, Bursa ve İzmir illerinden bu tatil beldelerine giderken veya dönerken 80 farklı Tost Lezzetimiz için Harbi Lezzete son birkaç gün içinde uğrayanlar. Bunu Bistro değil, Açık ve Kapalı alanı olan Büfe tipi bir tostcu olarak yapıyorum.

Şimdi Gasto Ekonomisinin tanımına gelirsek farklı bir anlatımla 'Şehrinize gelme, girme ihtimali olmayan kişileri yeme-içme için şehrinize uğratma ve böylece şehrinize gelir kazandırma faaliyetlerine Gasto Ekonomosi deniyor. AYDINDAKİ YEREL YÖNETİCİLERİN, VEKİLLERIN VE ALAKALI TÜM KURUMLARIN TAMAMININ VE AYDINLI BAKANIMIZIN MAALESEF HİÇ ANLAMADIĞI VE ÇABA HARCAMADIĞI KONULAR. AYDIN COĞRAFİ KONUM ITIBARI ILE MİLYONLARCA INSANIN TATİL BELDELERİNE GİDERKEN GEÇİŞ NOKTASI. BU KİŞİLERİ MUTLAKA GASTRO YANİ YEMEK İÇİN ŞEHRİMİZE SOKMAK ZORUNDAYIZ!

Yerel yöneticilerimizin gastro konusunda kapsamlı çalışma yapıp, bu konuda Aydın'ı ekonomik alanda iyi bir yere getirebilirler. Bu calışmalar konusunda Türkiye'de örnek gösterilecek il Gaziantep, bu konuda en profesyonel çalışmalar yapan başkanda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'dir' açıklamalarında bulundu.

Didim’deki kazada hayatını kaybeden 4 kişi toprağa verildi Didim’deki kazada hayatını kaybeden 4 kişi toprağa verildi

Cengiz Şef son olarak; 'Ben Özlem Çercioğlu başkanımızın istedikten sonra Gastro ekonomimizi çok iyi yerlere getireceğine ve bu konuda ses getirecek Gastro festivalleri yapacağına inaniyorum' sözleri ile gerçekleştirdiği açıklamalara son verdi.