Orda bir köy var uzakta o köy bizim Köyümüzdürrrr :) diye devam etmek isterdim ama maalesef sesimin şarkı söylemek için o kadar da uygun olduğunu düşünmüyorum.

Sevgili Doğanbey köyü; Bilenler bilir daha el değmemiş doğası bozulmamış, huzur ve sakinliği bulabileceğiniz , enerjisiyle yenileyen ,kuş sesleri, birbirinden güzel Rum taş evleri, patika yolları, Menderes deltasının ve Denizin muazzam görüntüsü, sizi güzel derinliklere götüren gün batımı ve serin esintisi ile kendinizi keşfedeceğiniz Ege'nin en güzel köylerinden birisidir.

Köyümüzün Tarihine azıcık değinmek istiyorum köyün bilinen en eski adı ''Domatia'' Rumca ''Odalar'' anlamına geliyor yani bir avlu içerisine yapılmış sıra sıra odalar anlamında koyulmuş bir isimdir. Zamanında Köye ilk yerleşim 1850' li yıllarda Padişah Abdülaziz'in fermanıyla olmuş bölgeye Rumlar yerleştirilmiştir. şuan bakacak olursak Aydın ilimizin söke ilçesine bağlı olan Doğanbey köyünde çok fazla yaşayan nüfus yok Rumlar parmakla sayılacak kadar kalmış hatta ve hatta köyü ziyaret etmek isterseniz köyün içinde ne bir market ne bir restoran ne de bir otel mevcut! sadece köyün yerlilerinden olan bir amcanın küçük bir cafe'si ve birkaç tane kiralayabileceğiniz restore edilmiş Rum tarzı taş evlere rastlayabilirsiniz onun dışında Datça veya Çeşme tarzı bir yer beklentisi içinde olmanızı tavsiye etmem. İşin özüne bakacak olursak tamamen kafa dinlemelik kendiniz ile baş başa kalmak isteyeceğiniz huzur ve sessizlik arayanların aşk tazelemek ya da Ruhunu arındırmak isteyenlerin mekanı diyebilirim. zamanında 300 hanelik bir Rum köyü olan Doğanbey köyü bölgeye özgü bir tanıtım merkezi binasına da sahip binada bölgede yaşayan hayvan ve bitki türleri vb sergilenmektedir. Köye gidecek olursanız karşınıza çıkacak olan patika yolu takip ettiğinizde ilk olarak 1890'larda hastane amaçlı inşa edilmiş daha sonra müzeye dönüştürülmüş tanıtım merkezi sizi karşılayacaktır.

Köyümüz yeni ve eski Doğanbey olmak üzere ikiye ayrılmış durumda dileyenler için sahil tarafından deniz kıyısından ilerlediğinizde manzara eşliğinde leziz ve taze balıklar yiyebileceğiniz balık restoranlarına rastlayabilirsiniz.

Keyifli tatiller dilerim :) huzurunuz eksik olmasın.