Olay Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Topçam Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, EYSİM Madencilik firmasına ait taş kırma aracı ile farklı firmalara ait 2 taş kırma aracının daha bölgede bulunan bir maden ocağından ayrıldığı esnada C.C. isimli kadın araçları durdurarak bağırmaya başladı. Olay yerinde bulunan EYSİM Madencilik firması çalışanı T.T. daha sonra yaşananları şöyle anlattı:

'Saat 21.00 sıralarıydı. Maden Ocağından taş kırma makinası indiriyorduk. 3 araçlık bir konvoy vardı. Ben öncü araçtım. Bu ailenin yaşadığı evin alt sokağından geçerken, C.C. isimli kadın araçların önüne atladı. Biz araçları durdurduk. Daha sonra yanımıza kocası A.C. de geldi. Bize hakaret ve küfür ettiler.

A.C. bize 'Benim slajımı mahvettiniz' dedi. 'Ne oldu, nerede zarar var, varsa zararını karşılarız' dedik. Sonra bizi slajın olduğu yere götürdü. Naylonun altından tüfek çıkardı. 2 el havaya ateş etti. 'Ne yapıyorsun' dedim, 2-3 el daha havaya ateş etti. Ateş ederken, 'Bu ocağı size mezar edeceğim' dedi. Yanımdaki arkadaşım, abi gidelim diye uyardıktan sonra olay yerinden ayrııldık.'

SİLAHLI SALDIRININ EYSİM MADENCİLİK'E PROVAKASYON OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

A.C.'nin daha öncede çalışmalarını engellemek için, 'Dinamit patlatıyorlar, evime taş yağıyor' naraları ile sosyal medyada paylaşımlar yaptığı görülmüş, şahsın maden ocağının kurulduğu dönemde kendisine ait arazinin bir kısmını firmaya sattığı anlaşılmıştı.

Jandarma Akbük’te bilgilendirdi Jandarma Akbük’te bilgilendirdi

Bazı sözde çevreci geçinen kuruluşlar ile radikal parti temsilcilerinin ve onlara bağlı yandaş basın kuruluşlarının olay anında sosyal medyadan vatandaşa yönelik kışkırtıcı paylaşımlar yapması dikkat çekti.

ARAZİSİNİ SATMAK İÇİN GİRİŞİMLERİ OLUMSUZ SONUÇLANDI

Olayın provokesinde kilit rol oynayan A.C.'nin geçmişte EYSİM Madencilik firmasının gece bekçilerinin yanına giderek tehditler savurduğu, alkollüyken sosyal medyada yaptığı canlı yayınlarda firma yetkilerine ağza alınmayacak sözler söylediği görülmüştü. İkametinin hemen altındaki araziyi maden firmasına sattığı bilinen A.C.'nin 2019'da orman arazisindeki tapusuz köy evini EYSİM Madencilik'e 1 milyon 500 bin Türk Lirası karşılığında satmak için girişimde bulunduğu, firma yetkililerinin A.C.'nin usulsüzlük girişimini reddettiği öğrenildi.