Tarih aslında bunu çok açıkça ortaya koymuştur ki kim hangi millet zora girdiyse hep Türk Milleti ve Devletleri mazlumdan yana olmuştur.

Bu özelliğimiz yokmuş gibi sayılarak, dün durumları iyiyken terör örgütünü besleyen, sınırları mayınla korunan ve Türk milletinin düşmanlarıyla işbirliği yapan komşu devlet insanlarının da sığındığı ülke yine Türk milleti olmuştur.
Bu kez mesele halkımızı zora sokuyor çünkü ekonomik, sosyal ve kültürel varlığını sürdürmekte halkımız ciddi sıkıntılar yaşamaktadır.

Tarihin belki de son 400 yılı Milletimiz devletini korumaya çalışırken koruduğu insanların kendilerinden iyi durumda yaşaması elbette kabullenilir bir durum değildir.

Bugün ülke sınırlarımız ' yol geçen hanına' dönmüştür.
Geçici sığınmacı diye gelen misafir sayımız bazılarına göre 10 milyon kişiye ulaşmıştır.
Bugün dünyayı yön veren bir çok devlet bı sayının onda birini ülkesine alamaz çünkü içerdeki ekonomik ve sosyal sorunları çözemez ancak biz 10 yıldır ülkelerinden sömürenler tarafından kovulan 5 milyon misafiri ağırlıyoruz ama bu arada devletin öz vatandaşları ciddi iş ve ekonomik sorunlar altında boğuşuyor.

Kimse bizim Irak Suriye ve Afganistan'lılara düşman olduğumuzu düşünmesin biz sadece komşular değil tarihte Yahudilere de kucak açmış bir milletiz ne var ki bugün sayı o kadar arttı ki bir çok devletin nüfusundan fazla insanı bizim devletin bakması isteniyor ve bu da doğal olarak Türk Milletini her anlamda sıkıntıya sokuyor.

Bu konuda bize eleştirenler var ise evinde ve ülkesinde nüfusa oranla aynı sayıda sığınmacı alıp bir kaç sene bir baksın ne demek istediğimi anlarlar.

Biz millet olarak zor günler yaşarken ve büyük fedakarlıklar yaparken ülkemizde bulunan misafirler bizlere zarar verici davranış içinde asla olmamalıdır. Eğer bu konuda sorunlar büyür ise gerçekten o zaman sorun çok daha karmaşık hale gelecektir.

Bu süreç insanların kafasında Türkiye ve Türk milleti üzerinde ciddi bir oyun kurgulanıyor! Algısına neden oldu ve son günlerde bu kaygı anormal artmış durumda. Afganistan dan gelen insanların 30 yaş altında ve hep erkek olması acaba sorusunu daha da büyütmüştür.

Devletimizi yönetenler bu meseleyi ciddiye almalı.