Su vücudunuz için gerçekten önemli mi? Evet! Uzmanlara göre, su sadece yaşam için gerekli olanlar listesinde oksijenden sonra ikinci sırada yer alıyor. Vücut ağırlığınızın yarısından fazlasının sudan oluştuğunu düşünürseniz, susuz birkaç günden fazla hayatta kalmanın güç olduğunu fark edeceksiniz. Öte yandan, haftalarca yiyeceksiz hayatta kalabilirsiniz.

Vücudunuz her gün ter, idrara çıkma ve buharlaşma (cildiniz ve akciğerleriniz yoluyla) 2-3 litre (8-12 bardak) su kaybeder. Egzersiz yaptığınızda, sıcak veya düşük nemli ortamlarda bulunduğunuzda, yüksek lifli diyetler tükettiğinizde ve kafein veya alkol içeren içecekler içtiğinizde vücut daha fazla su kaybeder. Sağlıklı bir vücut için günde en az 8-10 bardak su içmek önemlidir.

Su içmek için susamayana kadar beklemeyin. Susuzluk genellikle vücut sıvılarının optimal işlevi için gerekli seviyelerin çok altında olduğunun bir göstergesidir. Susamadan veya ağız kuruluğunu hissetmeden önce su için.

Su Vücudunuz İçin Çok Önemlidir:

-Su vücudunuzun her hücresinde kullanılır. Su, vücudunuz boyunca besin maddeleri, oksijen ve atıkları taşıyarak hücreleriniz ve organlarınız arasında bağıntı kurar.

-Su, vücudunuzun sıcaklık düzenleme sisteminin bir parçası olarak vücudunuzu serin tutar.

-Su eklemlerinizi , dokularınızı ve organlarınızı şok ve hasara karşı korur.

-Su, yiyeceklerin sindirilmesine ve emilmesine ve ayrıca atıkların vücudunuzdan atılmasına yardımcı olur.

-Su aynı zamanda formunuzu korumanıza da yardımcıdır.

Su İçmeyi Keyifli Hale Getirin

-Suyunuza bir dilim limon ekleyin veya kalorisi olmayan aromalı su için.

-Salatalık, karpuz, diğer kavun, marul, kereviz, üzüm, portakal, biber, brokoli, domates gibi meyve ve sebzeler daha yüksek su içeriğine sahiptir. Beslenme planınızda bunlara yer verin.

-Yağsız süt için.

-Az miktarda %100 meyve suyuna maden suyu veya su ekleyin.

-Serin ve ferahlatıcı bir içecek oluşturmak için buz ve meyveyi bir karıştırıcıda birleştirin.

-Kafeinsiz içecekler için. Kafein, daha sık idrara çıkmanızı sağlayan bir diüretiktir. Böylelikle su kaybınızı arttırır.

-Arabada, evde ve işyerinde bir su şişesi taşıyın.

-Dışarıda yemek yerken su isteyin.

Herkese sağlıklı haftalar dilerim.