Değerli Efelerhaber okurları: Hepinize merhaba.

Ben Ali KÖYLÜOĞLU. Doğma büyüme Aydın'lıyım. Kuyucak'ta doğdum, uzun bir süre Aydın merkezde yaşadım ve yaşamaya da devam ediyorum.

Yaklaşık 17 yıl boyunca Futbol hakemliği yaptım.

Son 3 yıldır da Aydın Voleybol İl Temsilciliği görevini yürütmekteyim.

Yani, Aydın'da spora uzun denilebilecek bir süredir, çeşitli pozisyonlarda hizmet etme şansı buldum.

Bana ayrılan bu köşede de dilim döndüğünce, siyasi tutum veya görüş sergilemeksizin ancak ve yalnızca spora dair konularla sizlerle birlikte olma gayreti içinde olacağım.

Bu vesile ile bu imkanı sağlayan Efelerhaber gazetesi sahibi Evren KARAKÖSE kardeşime teşekkür ederim.

Nasip olursa eğer, gerek Aydın sporu ve gerekse de ulusal spor ile ilgili çok farklı konularda sizlerle dertleşme fırsatı bulacağımız kanaatindeyim.

Ancak güncelliği sebebiyle, bu ilk buluşmamızda maalesef Çin'de baş gösteren ve çok kısa bir süre içinde de bütün dünyayı ve hatta ülkemizi de tehdit etmeye başlayan küresel bir sorun hakkında naçizane görüşlerimi bildirmek istiyorum. Evet, koronavirüs…

Öncelikle diğer birçok ülkeye nazaran, ülkemizde görülen vaka sayısının azlığı gurur ve mutluluk verici. Bunun çok farklı bilimsel sebepleri vardır muhtemelen. Sanırım bir süre sonra, bu sebepler tespit edilir. Fakat hepimizin şahit olduğu bir durum var ki o da bütün bakanlıklarca çok kısa süre içinde alınan önlemler. Şahsi kanaatim; diğer ülkelerdeki vaka sayılarına oranla, Türkiye'de çok daha az olan bu sayının en büyük etkenlerinden birisi, bu erken alınan önlemler.

Yalnızca Aydın'da spor alanında alınan önlemlere yakından tanık olmuş birisi olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığının almış olduğu kararların derhal uygulamaya geçirildiğini, çok açık bir şekilde ifade edebilirim. Okul ve kulüp müsabakalarının neredeyse eş zamanlı olarak durdurulması, spor salonlarının ve okulların önce ivedilikle dezenfekte edilip ardında da tatil edilmesindeki seriliği hayranlıkla izledim. Gerçekten de çok başarılı bir şekilde organize olan bir bürokrasi dayanışması gördüm Aydın'da… Gurur duydum…

Sporcu velilerimiz de hep birlikte bu sürece destek verdiler. Hiç kimse, hiçbir kesim, muhalif olma derdinde değildi. Hala da öyle…

Hayatta hiçbir şeyin insan hayatından daha fazla değeri yok. Her türlü etkinliğin telafisi var, ama insan hayatının asla.

Sağlık bakanlığınca aksine bir açıklama yapılmadıkça, zorunlu haller dışında evlerimizden çıkmamamız önerildi. Fakat eğer mümkünse evlerimizde de bireysel olarak dahi olsa fırsat buldukça sportif faaliyetler yapmamız gerektiği kanaatindeyim. En azından şimdilik, bu söylediğimin aksi bir resmi açıklama yok.

Bir de görevim icabı bu iki kurumun ile yakından diyaloglar kurduğum ve kriz yönetimindeki başarılı çalışmalarına yakından şahit olduğum için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü tebrik etmek isterim. Daha da ötede, sporcularımızın sağlıklarının korunması için alınan tedbirleri çok kısa sürede hayata geçirebilme başarıları sebebiyle de Aydın voleybol ailem adına teşekkür ederim.

Demem o ki içiniz rahat olsun. Çocuklarınız emin ellerde diyebilirim…

Dilerim, bu küresel bela en kısa zamanda, yeniden ve hatta şekil değiştirerek dahi belirmemek üzere yok olur.

Sağlıklı ve spor dolu günler dilerim…