Bağışıklık Sistemi yada immün sistem;: bir canlıdaki hastalıklara karşı savunma mekanizmasını oluşturan patojen ve tümör hücrelerini tanıyıp onları yok eden vücudu zararlı ve yabancı maddelerden koruyan karmaşık bir sistemdir. Bağışıklık sistemi vücuda girmeye çalışan tüm maddeleri tanır ayrıştırır ve yok eder Kısaca vücudu hastalıklara karşı koruyan savunma kalkanıdır

Bağışıklık sistemi demek sadece yediğimiz içtiğimiz değil yaşama sevincimiz demek direncimiz demektir. Hayatta hastalık da var ölüm de var. Bunlar bir gerçek ama insanlar daha çok ve en çok yaşam kaygısından, ölüm korkusundan, panikten atak geçirip tetiklenip çöküyorlar.Savunma mekanizmaları en çok öyle çöküyor güçlü bir bağışıklık sistemi virüse karşı en temel savunmadır. Paniğin bağışıklık sistemini%50 azaltan etkisi vardır ve zihnimiz bize inanılmaz oyunlar oynayabilir. Korku çoğu zaman iyidir sizi hayatta tutar ,fakat panik her zaman kötü sonuçlar verir. İnsanın boş kaldığını, amaçsız hissettiğini anlar ise zihnine en kolay yenildiği anlardır.
Bu yüzden panik yapıp zihnimize yenilmiyoruz.Her zaman olumlu düşünüp panik yapmıyoruz.Bağısiklık sistemimizi güçlü tutuyoruz.
Bağışıklık sisteminin zayıflığı birçok hastalığın temel nedenidir.

Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak icin;
- Kahvaltıyı atlamayalım
-Başta C vitamini olmak üzere çinko D vitamini mineral ve posa ihtiyacını karşılamamız gerekiyor
-Demir içeren gıdalar tüketilmeli
-Bol bol su içilmeli
-Bol bol balık yenmeli -Probiyotikten zengin beslenilmeli
-Posa alımı arttırılmalı
-Kefir, yoğurt, ayran bol tüketilmeli
-Omega 3 yönünden zengin beslenilmeli
-Antioksidan ve vitaminler olan A ve E vitaminlerinden zengin beslenip Selenyum ve Çinko içeren besinler olmazsa olmazımız olsun.
Ve en önemlisi düzenli uyku.

Bağışıklık sistemimizi güçlendirip koranaya yenilmiyelim.Hijyen kurallalarına dikkat edelim.Koranaya karşı güçlü olalım.

Tedbir tedaviden önemlidir.En iyi yatırım sağlığımıza yaptığımız yatırımdır.Bağışıklık sistemi güçlüyse sizde güçlüsünüz demektir.

Hayata geç kalma...

Sağlıklı günler dilerim.