Seçimleri geride bıraktık. Ülke genelinde benim beklediğim, bir çok insana sürpriz olan bir tablo geldi.

Emeklinin, emekçinin soracak hesabı var demiştim seçim öncesinde. Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki değişim ve ülkenin 22 yılda iktidar partisi tarafından getirildiği nokta itibariyle Türkiye genelinde muhalefet seçimlere damga vuracaktı.

Bu büyük gelişimin, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin de yaptıkları hizmet ve vatandaşa sağladıkları sosyal destek sonucu halk tercihini yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisinin ülke genelinde birinci parti olduğu bir güne sevinç ve mutluluk içerisinde uyandık. Seçim sürecinde gece gündüz demeden çalışan tüm başkan adaylarımıza ve emeği geçen tüm partililerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımıza da teşekkür ederim.

Bütün bu olanların ışığında açmak istediğim bir parantez var. Seçimden bir gün önce sevdiğim bir gazeteci abim seçime dair yorum yaparken; "Efeler'i Anıl Yetişkin kazanırsa, demekki Aydın'da Özlem Çerçioğlu'nun dediği olur diyeceğiz.." demişti.

Elbette ki Anıl Yetişkin, Meclis Üyesi Adayları ve partililerin de emekleri, özverili çalışmalarını görmezden gelmemek gerek.

Ancak herkesi şaşırtan, anketleri alt üst eden bir sandık sonucu çıkması hem Anıl Yetişkin'e dair endişeleri boşa çıkarmış oldu, hem de yukarıda da belirttiğim üzere Özlem Çerçioğlu'nun vatandaşta olan karşılığını bir kez daha ispatladı. 

Sonuç olarak bir kez daha hatırlatalım; "Aydın'da  Özlem Çerçioğlu'nun dediği olur!" 

Aydınlı kimin zor gününde dar gününde yanında olduğunu, hizmetin nereden ve kimden geldiğini asla unutmaz.