Yeni bir site yeni bir bakış açısı.

Yeni bir ufuk..

Yenilik iyidir.

Yenileşme değişimin kaçınılmaz sonucudur. İhtiyaçtan doğar ve kendi kendine günceller hayatı. Siyasette günlük yaşamda her değişiklik ihtiyacımız bir yenileşmeyle nihayet bulur.

Yenilikleri deneriz, aldığımız neticeyi sonuçlarına bakarak sorgularız. Bir daha değişim, bir daha yenilik, süreç alabildiğine yol alır.

Değişim, siyasetin en güçlü dinamiklerindendir. Kendini güncellemeyen değişime kapalılık yol alamaz. Yöneticilerimizi değiştiririz, partileri değiştiririz, başkanları, üyeleri, valileri, kaymakamları, okul aile birliği başkanlarını değiştiririz. Okuduğumuz gazeteleri, arabalarımızı, kullandığımız -hala işimizi görse de olsun- eşyalarımızı değiştiririz. Hayatımızın talep noktasının en üstünde duran ne varsa, sahip olduğumuzda değersizleşir ve önemini yitirir. En üst noktaya başka yeni bir hedef taşırız. Paranın satın alamayacağı şeyleri bile beklentiler hanesinde en üst noktaya taşırız. Sonra da stresimizin sebebini bulma yollarını araştırırız.

Geçmişe bakmadan, sahip olamadıklarımızı hatırlamadan, sahip olduklarımızın kıymetini sorgulayamayız. Abdülhamid'e kızıl sultan diye dersimizi ezber ederken, bugün ufku 100 yıl öncesinden nasıl analiz ettiğine tanıklık ediyoruz. Bugüne dair hatalarımız yarınlarda inşallah pişmanlıklarımız olmaz. Yoksa keşkelerimizi telafi edecek yeni bir kahraman beklemeye devam ederiz.

Her yenilik beraberinde hata yapma özgürlüğünü de getirir. Her hata alınacak yeni dersler çıkarır. Adına ister tecrübe deyin, ister pişmanlıklarınız olsun her halükarda akıl defterine yeni malzemeler eklenmiştir.

Hayat yolculuğunun köşe taşları, zaman denilen kulede yerini alır. Köşe taşlarını doğru zamanda doğru yerde olarak yerine koyarız. Lakin sırtını bir mecraya dayamadan ayakta kalmak yürek ister. İster gazeteci olun, ister yönetici olun…

Hele de siyasette kadın olmak ne çetrefilli iştir. 12 yıllık aktif siyaset hayatımızda, kadın olmanın her aşamada zorluklarını yaşadık. Pek çok kadını aktif siyasetin farklı kademelerine taşıdık. İnandığımız en önemli argüman; kadınların siyasetin dilini naifleştirdikleri ve kadın bakış açısını siyasete ustaca taşıdıkları yönündeydi. Erkek egemen siyaset dünyasına erkeklerin yer açtığı kadar hakimsiniz. Bu sadece siyasette değil çok farklı iş dalların da da kendini gösteriyor. Mobbing kavramıyla tanımlanan süreç, kadın erkek arasındaki ezeli rekabetin bir sonucudur. Kadını asli vazifesi dışında görmeye tahammülsüz zihinler, buldukları her kulpu takarlar. Söyleyecek anlatacak ne çok hikayemiz var, tüm bu yaşanmışlıklar hayat yolculuğumuzda sizinle paylaşmak için hepimizi bekliyor.

Yeni haber sitemiz, yenilikleriyle geliyor. Benim için de yazmaya yeniden başlamak demek. Yaşayarak anlatamadıklarımızı yazarak anlatacağız bundan sonra. Biraz siyaset biraz tecrübe.