Müjdeler olsun…

Milletçe nefeslerimizi tutup bekledik…

Müjdeler üzerinde günlerce tahminlerde bulunduk…

Reuters ve Bloomberg bir gece öncesinden Karadeniz de doğal gaz bulundu dedi. Açıklanan rakamın üstünde 800 milyar metreküp doğalgaz bulunduğunu açıkladı. 320 milyar metreküp açıklanınca biraz şaşırdık belki…800 milyar metreküp doğal gaz tahmininin rastgele söylendiğini düşünmüyoruz! Rezervin zamanla bu rakama yaklaşması hatta geçmesi mümkündür. Daha da güzeli hep söylenegelen Karadenizin bir petrol denizi üstünde olması efsanesi, hiç olmadığı kadar gerçeğine yaklaştı. Doğal gaz katmanlarının petrolle birlikte olması; yetmez, deprem uzmanı Şener Üşenmezsoyun açıkladığı harita üzerinden yakın gelecekte yeni müjdelerin bizi beklediği gerçeği..

Başkan Erdoğan müjdeye geçmeden 'Kimsenin vebalini almak istemeyiz ama daha önce arayanlar bulamadılar'dedi. 'Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır' diyerek mesajı doğru yere ulaştırdı. İşin özü aradılar ama gerçekten arayanlar buldular idi ez cümle… daha öncesine baktığımızda, Toplamda 4.6 milyar dolarlık bir arama faaliyeti 1970 – 2013 yılları arasında gerçekleştirilmiş.

Osmanlı ne zaman batıya sefer açsa arkasından karaman ve memluk krizi çıkardı. Sonrasında memluk ve karaman meselesi kapandı büyüme ve genişleme dönemi hızlandı. Bunun gibi ülkede ne zaman iyi bir şey olsa sırf Erdoğan'a muhalefet olsun diye açıklama yapanlar bu dönemde bir hayli güldürdü.

Tüm dünya basını ilk sayfadan doğal gaz haberini duyururken muhalefet zihniyeti ne kulp taksak diye düşündü durdu. Sonunda kim akıl verdiyse atılan bir mesajla Chp milletvekillerinin açıklama yapmaması istendi. 'Erdoğanın istifası en iyi müjdedir' diyen Aydınlı muhalefet milletvekili, göze girmek isterken göz çıkartan gafıyla akıllarda kaldı. 'Gazı bulmak marifet değil marifet çıkartmakta diyen genel başkan mı ararsınız, rezerv miktarı açıklanmadan çıkartma maliyeti rezerv miktarından daha fazladır diyen sunucular mı?

Kardeşim göğsünüzü gere gere 'ülkemde güzel şeyler oluyor çok şükür' diyememek nasıl bir kafa, bu arkadaşlar ne yiyip içiyor merak ediyorum.

Karadeniz bir petrol denizinin üstündedir, sadece daha derindedir. Bu gerçeği Şener Üşenmezsoyun uluslar arası bir çalışmanın haritalarından referans alarak açıkladığı yazısında net bir şekilde görmek mümkün.

Petrol açıklanınca ne yapacaklar hep birlikte göreceğiz. Şu anda Türkiye yi bir savaş ortamına çekmeye çalışıyorlar. En önemli sebep kendi kaynaklarımızı aktif hale getiremememiz. Yunanistan, Fransa, Almanya, Amerika, Rusya,İngiltere… kendi hesaplarını kollamanın ve güçlü bir Türkiyenin önüne geçme derdindeler. Nerede bir kaos varsa orada bir zenginlik vardır. Kavga devam ederken hırsız alır gider kimse kaosta fark etmez. Halk arasında meşhur cambaza bak cambaza. Artık eski Türkiye yok, eski yönetişim anlayışı da yok. Ülke menfaatleri için kefenini giyerek yola çıkanlar var.

Ben de yazımı Başkan Erdoğanın müjde konuşmasında alıntı yaptığı Necip Fazılın satırlarıyla sonlandırmak istiyorum: 'Sakarya saf çocuğu Anadolunun, Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun'.

Ülkemin müjdeleri bol olsun, görelim Mevla neyler neylerse güzel eyler….