Allah bütün emirlerini ve yaptırımlarını iyi insan olmamız için emretti.

İyi insan ne demek?

İyi insan, İnsanlarla, hayvanlarla, doğayla, çevreyle ilişkilerini iyi şekilde sürdüren, hiçbir şekilde zarar vermeyen, aksine iyi yönde katkıda bulunup faydalı olmak zorunda olan insandır.

İyi insan, ibadetlerini, Allah'ın emirlerini yerine getirirken, yaşantısının her kademesinde kendisini temizleyen, çevresine iyi yönde örnek olan, katkıda bulunan insandır.

Allah'ın emirleri iyi insan olma yolunda birer araçtır.

Namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek, hayır hasanet yapmak iyi insan olma yollarında araçlardır. Çünkü bunları yaparken arınır insanlar.

Yüce yaratıcı, Namaz kılan kavgacı ve ayırımcı, nifak sokucu insan istemez.

Allah, namaz kılan, oruç tutan ama hırsız, soysuz, ırz düşmanı insan olmanızı istemez. Namaz kılarken vicdanımızı temizlemenizi ister.

Bu çerçevede, İyi insanlar hem kendisini temizleyen, arındıran insanlardır. Hem de vatana Millete, faydalı olan insanlardır.

Vatana Millete faydalı olmak?

O kadar geniş bir alanı kapsasa da, İstanbul'u Yurt edinmemizi sağlayan, Fatih Sultan Mehmet Han, Yattığın yer cennet olsun. Bize İstanbul u fetih ettiğin ve İslam alemine bıraktığı için, iyi insanların başında gelir.

Osmanlının çöküşüne sebep olan padişahlar, zevk ve sefaya dalanlar, yapılması gerekeni yapmayanlar, Muhakkak ki kendilerine özgü ibadetler yapsalar da, emanetleri koruyamadıkları için Vatana Millete zarar verdikleri için, İyi insanlar olarak anılamazlar.

Vatanı düşman işgalinden kurtaranlar, Milletin yabancı işgalciler tarafından, canına, malına, ırzına, namusuna göz dikenleri Milletle birlikte denize dökenler, İşte onlar var ya onlar da Vatan kahramanları ve Allah katında inanıyorum ki en makbul insanlardır.

Biz Onlara, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları diyoruz.

Geçmişte hangi sebeple, hangi ortamda ve şartlar altında, Fatih Sultan Mehmet Hanın Camiye çevirdiği Kiliseyi, Müzeye çevirmişlerse de, Allah katında yeryüzünün, her noktası birer mescit olduğunu düşündüğümüzde,

Osmanlının kaybedilen topraklarının On yedide biri üzerinde tekrar Anadolu topraklarında bir İslam Devleti olan Türkiye Cumhuriyetini kuran, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına dil uzatanlar, gaflet delalet hatta hıyanet içindedirler.

Sayın Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin, Geçmişte Müzeye çevrilen, Fatihin Camiye Çevirdiği Kiliseyi, Tekrar Fatihin vakfiyesi üzerine Camiye çevirmesine, İslam alemine verilmiş en büyük hediye olarak değerlendiriyor. Allah razı olsun diyorum.

Yetkililerin bazılarının, şu ya da bu şekilde ayrıştırıcı parçalayıcı, nifak sokucu açıklamalarını; Allah'ın iyi insan olma emrine karşı geldikleri için, kınıyorum.

Partilerini ve parti başkanlarını överken, sürçü lisan ederek ya da kasıtlı şekilde, O övdükleri göklere çıkaramadıkları fakat Osmanlının çöküşüne ve hatta işgaline sebep olan padişahları baş tacı yaparken; onların koruyamadıkları topraklar üzerinde Yeni bir Türkiye Cumhuriyeti inşa edenleri tu kaka etmelerini hazmedemiyorum.

Mustafa Kemal Atatürk bu Toprakların her zerresinde tekrar namaz kılma imkanı sağlayan bir ekibin Lideri bir dehadır.

Mustafa Kemal Atatürk, Dünya sermaye sistemine karşı savaş vermiş ve ülkesini, 10 yıl içinde tam bağımsız hale getirmiş bir liderdir.

Mustafa Kemal Atatürk, tersanelerine girilmiş, postanesi elinden alınmış, toprakları yakılmış yıkılmış, işgal edilmiş bir Anadolu'dan, kendi kendisine yeten, bir vatan kurmuş, dahidir.

Mustafa Kemal Atatürk, bu gün içinde namaz kıldığımız, Ayasofya'nın da bulunduğu, İstanbul'u, Fatihten sonra tekrar Fetih eden, İngilizlerden geri alan, kurtaran Kahramandır.

Fatihten sonra, ikinci Fatihtir.

Unutma ki, o övdüğün Osmanlının son padişahları, beceriksizlikleri ve uçkur sevdalıları oldukları için, İşgalin davetçileri olmuşlar ve İngiltere'nin mandası olmaya razı olmuşlardır.

Bu gün sadece Ayasofya da değil, Anadolu'nun her yerinde, namaz kılabiliyorsan eğer, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları sayesinde kılabildiğinizi unutmayınız.

Allah iyi insan olmayı emrederken, adil olmayı, adaletli olmayı ve iyilik yapanlara dil uzatmamayı da emreder.

Ha bir şeyi, daha hatırlatmakta yarar görüyorum. Sizler işgalin, hala topla, tüfekle, silahlarla ve çizmeyle olduğunu zannediyorsanız yanılıyorsunuz. İşgallerin en kötüleri sermayelerle yapılıyor artık.

Allah korusun çevremizde işgal edilen ülkelerin tamamında, ezanlar hiç dinmemişti, bayraklarda hiç inmemişti. Gariptir, inananlar birbirleri ile aralarına düşmanlık sokularak savaştırıldılar. O ülkeler şimdi yok gibiler.

Her fert ağzından çıkan düşmanca sözlerin, yarın çocuklarına, komsusunun çocukları tarafında sıkılmış bir mermi olacağını düşünerek söylesin. Düşmanlık tohumları ekmesin.

Saygılarımla .