Yerel seçimlere 1 haftadan daha az bir süre kaldı. Hep birlikte tüm vatandaşlar ile birlikte 31 Mart günü sandığa gideceğiz.

Yerel seçimlere 1 haftadan daha az bir süre kaldı. Hep birlikte tüm vatandaşlar ile birlikte 31 Mart günü sandığa gideceğiz.

Bu seçim geçmiş seçimlere benzemeyecek. 2021 yılının başından bu yana devam eden ekonomik sıkıntılar ve oluşan kuyruklar; ucuz ekmek için, ucuz et için, ucuza peynir almak için Tarım Kredi Kooperatiflerine ait market ve şarkütelerinin önlerinde uzunca bir görüntü oluşturdu.

Ancak sırada bekleyen yüzlerce vatandaştan yalnızca çok az insan faydalanabildi. Ürünler hızla tükenirken; sabahın ilk ışıklarında sıra beklemeye gelen insanlar elleri boş bir şekilde evlerine döndü.

Evde onları bekleyen çocukları, torunlarına belki de sözler veren insanlar o günde sözlerini tutamadı.

Yaşanılan bu ekonomik buhran bana Devlet Bahçeli'nin "Keşke benimde bir püskevitim olsa" dediği günleri hatırlattı. Yaşanılan ekonomik sorunları dile getirirken, bir anda çark eden MHP Genel Başkanı'na oldukça yakın olan Burak Pehlivan'ı da atlamamak gerek.

Bugünlerde sokaklarda kendisine oy isterken, hiç mi geçmiş yıllarda AKP saflarının karşısında olduğunu anımsamıyor, merak etmiyor değilim.

Mustafa Savaş ve Burak Pehlivan'ın temsil ettiği AKP ve MHP; yani Cumhur İttifakı Emekliyi ve Emekçileri, hatta Öğrencileri dahi mağdur etmişken, Emekli 1 kg et almaya muhtaç, Emekçi ev kirasını ödeyemez durumda, Öğrenciler en az bir öğünü atlamak zorunda kalmışken, Aydın'da bir ses duyuluverdi..

O ses; "Aydın'da hiç kimse soğuktan üşümez. Hiç kimse yatağa aç girmez. Bugüne kadar yanlarında bizler olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz!" diyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun sesiydi.

Aydın'da, ilçelerinde, köylerinde, sokaklarında yaşayan binlerce vatandaş şuan kendilerine Özlem Çerçioğlu önderliğinde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan hizmetler sayesinde, Sosyal Belediyecilik anlayışını birebir yaşıyorlar ve görüyorlar. Hükumetin yapıyormuş gibi göründüğü hizmetlere karşılık; kendisi Emekli Kart ile vatandaşa ucuz et ve süt ürünleri ile buluşturuyor.


İşte tam da bu yüzden 31 Mart'ta sandığa giden her Aydın'lı vatandaş Özlem Çerçioğlu'nun yaptığı ve gerçekleştirdiği projeler ve Aydın Büyükşehir Belediyesinin vatandaşa sunduğu hizmetlere karşı teşekkür ederek, bir kez daha Topuklu Efe lakabını layık gördükleri Özlem Çerçioğlu'nu büyük bir zafere ulaştıracaktır.

Cumhur İttifakı'nın temsilcisi olan Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise AKP ve MHP'nin el ele vatandaşı getirdiği ekonomik buhran karşısında vatandaşın sandıkta hesap soracak olması sebebiyle, bir kez daha Ankara yolcusu olarak, misafirhanesinden ayrılarak yollara düşecektir.