Nazilli belediyede 31 Mart 2019 tarihinden sonra kelimenin tam anlamıyla tam bir Yeşilçam melodramı izliyoruz Nev-i şahsına münhasır bir koltuk sevdalısı koltuğa oturdu. Neydi ilk yapacağı ilk iş? Geçmiş dönemin bankamatik memurlarını açıklayacağım! Açıkladı mı? Neden açıklayamıyor? Unuttuğu bir şey vardı. Çünkü geçmiş dönem Nazilli Belediyesinin en büyük bankamatik memuru zatı alilerinin kendisiydi!?

Haluk Alıcık'ı sırtından vuran ve bir süre ortalarda görünmeyen süs biberi kılıklı bir Bürütüs vardı. Hatırlar mısınız bilmem? Aylarca raporla idare etti durumu. Hadi yaptıklarını burada yazmayalım. Sote bir yerlerde akşamcılığın tadını çıkardı ve Bürütüslüğün ödülünü Nazilli belediyesine dönüş yaparak aldı. Şimdi Nazilli'de sahayı koordine edip 'her şey eskisi gibi, benim komisyonları da unutmayın' diyormuş!

Nazilli esnafı zaten sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Saçma sapan gördüğüm ve denetimsizliğine (başkanın kendisi denetim yapıyoruz dedi basın açıklamasında) inandığım Yerel Ürünler Pazarı saçmalığı! Bu saçmalığa ilk tepkiyi veren kişi olarak mutluyum beni takip eden sevgili abim Mehmet Kızılaslan sonrasında meclis üyemiz sevgili Ulvi Yıldırımkaraman ve Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler sosyal medya hesaplarından tepki gösterdiler. Haklı olarak bu isyan büyüdü hatta o koltuk sevdalısı bay Başkan yanına iki meclis üyesini de alarak sözüm ola kahve içmeye Gürdal Yüzügüler'in yanına gitti. Ondan bu paylaşımını kaldırmasını istedi ama her zaman taktir ettiğim kardeşim Gürdal Yüzügüler 'bu benim düşüncem ve kaldırmam' görüşünde ısrar etmesi sonucu elleri boş kahvelerini yudumlayıp işyerinden kalkıp yürüyüp gittiler. İnsanlarda ilke olmazsa yaşayacakları bunlarla sınırlı kalmayacaktır. Kalmıyor da elbette.

Belediyenin içinde bulunduğu çıkmazı herkes görüyor. Nazilli'nin değerlerine kazanımlarına kazandırılan tesislerini ve gelir getiren hizmet alanlarını koşulsuz ( mahkeme karaları gerekçe gösterilerek) Aydın'daki Sarı binada ikamet eden şahsa altın tepsi içerisinde vermesi tam bir acziyet örneğidir! Neden? Haluk Alıcık otogarı vermemek için 6 ay hapis cezasını bile göze alıp Nazilli'nin kazanımlarını vermemek adına direndi. Sen ne yaptın?

Nazilli'ye hadi ihanet demeyelim de seçimlerde kendisinin Başkanlık koltuğuna kavuşmasında payı olan ve her fırsatta bunu dile getirene karşı 'Diyet' borcunu ödemiş oldun mu? Bu diyet veya Aydın Büyükşehir ile koordineli çalışma mecburiyeti (Nazilli Belediye başkanının kendi ifadesidir) kayıtsız şartsız Nazilli'nin anahtarını Sarı Bina Mukimine teslim etmek midir? Şehrin eminisin Emini. Ne demek bak bir sözlüğe.

Birde geçen hafta makamında bay Başkan'a RACON kesme olayı da bu işin artık çığrından çıkmaya başladığını açıkça göstermektedir. Dağlarda koyun güden çoban bir ıslıkla koyunlarını yönlendirebilirken bizimki o çobana bizi hasret bıraktı.

Daha yazacak çok şey var da onları da başka bir yazıya bırakalım.

Kalın sağlıcakla.

Melodram: oyuncuların müzik eşliğinde sahneye girip çıktıkları bir oyun türü.