Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak yansıyan 27  Mayıs 1960 darbesinin 64. yıl dönümünde her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği söylenen Adnan Menderes Demokrasi müzesinin kapısına zincir vuruldu.

Merhum Menderes'in aziz hatıralarını sergiledikleri müzenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde  dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile yapımının gerçekleştirdiği göz önüne alındığında müzenin kapısına 1960 darbesinin yıl dönümünde kapısına  zincir vurduran zihniyeti de ortaya koyuyor.

AKP hükumeti iktidara geldiği günden beri  Menderes adını dilinden düşürmemiş, defalarca kez 60 darbesini, Menderes ve arkadaşlarını siyasi söylemlerinde kullanmaktan geri kalmamıştır.

Ancak bir kez daha görülmüştir ki AKP iktidarı halkına, milletine ve özellikle söylemlerinden eksik etmediği Merhum Adnan Menderes'e büyük bir saygısızlıkta bulunmuştur.

Özellikle o dönemlerin acısını çekmiş insanların müzeye ziyarete geldiğinde kapıda karşılaştığı manzara içler acısı bir durumu ortaya koymaktadır.

Yerel seçim sonuçlarından memnuniyetsiz olan iktidar; oy vermezseniz hizmet alamazsınız zihniyeti ile seçim sürecini atlatmış, adeta halkını cezalandırmaya işe konulmuştur.

Bunun dışında müzelerin pazartesi günleri kapalı olması gibi hiç bir bahane yaşanan rezil durumu ortadan kaldıramaz ve iktidar partisinin temsilcileri Aydın'da vatandaşların tepkisinden kaçamazlar.

Yaşanan bu durum AKP iktidarının çırpınışlarını göstermekte, vatandaşlarını, seçmenlerini, halkını cezalandıran bir zihniyetin yerel seçimlerde yaşadığı hezimetten çok daha fazlasını yaşayacağını gözler önüne sürmektedir.

Halkımız size sandıkta bir kez daha cevap verecek ve Cumhuriyet Halk Partisi gerçekleştirilecek olan ilk genel seçimlerde yerelde olduğu gibi ülke genelinde de tüm çabalarınıza rağmen İktidara gelecektir.
Aydın halkını prangalardan kurtaracak olan birleştirici güç Cumhuriyet Halk Partisi'dir.