Neredeyse her 10-20 yıl aralığında ekonomik sorunlar yaşayıp kendimize yeni bir kurtarıcı arıyoruz!


99-2001 krizinden sonra yine böyle oldu. Adı Adalet ve Kalkınma Partisi olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bu sürecin akabinde bir umut ve kurtarıcı olarak iktidar yaptı halkımız.


2008 yılına kadar iyi işler de yapıldı ancak ne zaman kuruluşunda AK Parti ve Sayın Erdoğan'a tepkili olanlar partili oldu işte o günden sonra işler değişmeye başladı..

Partiler halka hizmet aracıdır. Halk ne istiyor ise onu yapar! Ancak bazen Devletin geleceği için halkın hoşuna gitmeyecek şeyler de yapılabilir! Ama öyle bir yön verecek güçlü ve etkili bir kurumumuz kalmadı gibi..

Atamalar neden sorun olmaya başladı!

İlk yıllarda yakın çalışma arkadaşları ve parti içi görevler ve kamuya yapılan atamalardaki kişilerin kim olduğu ve neden atandığı çok önemsenmedi! Reis atadıysa doğrudur! Veya vardır bir bildiği! Şeklinde algılandı ama son 5 yıldır bu mesele tersine dönmeye başladı..

Bilim yuvası filim yuvasına dönerse!
Şimdi parti içi atamalardaki yanlış tercihler parti içinde ' bu kadarda olmaz' dedirtir iken bazı kamu atamalarına yapılan atamalar da Halk tarafından 'bu kadarda olmaz' noktasına gelmiştir.

Aslında sorunun temeli yeni partili Cumhurbaşkanı siteminin getirdiği bir sonuç diyebiliriz.

Siz nasıl veya neden atama yapıyorsanız ve bu belki 3- 5 koyunu güdemeyecek biri olduğu hatta kamuda görev bile yspması uygun görülmeyen kişi veya kişiler diyorlar ki ' beni reis atadı beni kimse karışamaz' dolayısıyla bunlar ne parti ne vekil nede bakanları tınlamıyorlar!


Durum böyle olunca birde sıkışınca herkes kendine bir cevap buluyor ' bu aslında bizim değil diğer Parti'nin isteğiyle gelmiş!' deniliyor o partililer de ' valla bizim önerimiz değil! Nasıl geldi bilmiyoruz' diyerek maalesef devlet kurumları ve devlete olan saygı insanlarda yara açmaktadır.


Aynen Sayın Cumhurbaşkanının Partili olarak yaptığı açıklamaya muhalafet cevap verince ' Cumhurbaşkanına hakaret edildi dava açıyoruz!' uygulamasında olduğu gibi yani halk bunu da doğru bulmuyor ve devlet ciddiyetinden uzaklaştırdığı kanaati var.


Yakın çalışma arkadaşı olarak atadığın arkadaşların da eğer böyle ise tabandan haberdar olmanız çok zor ve doğru kararlar almanız da çok güç..

Atanan kişilerin yapacağı işin ehli olması, partili olmasından çok daha önemlidir. Çünkü iktidara gelen partilere çıkar ve menfaat için bir çok insanın partilere girdiğini geçmişten biliyoruz..

Elbette atanmış görevini en iyi şekilde yapan çok değerli insanlar var bunlar için teşekkür ederim ama 10 doğru atamayı bir yanlış atama o 10 doğruyu yok saydırabiliyor.

Sayın Cumhurbaşkanı şehirlerde ilçelerde köylerde insanların derdi ve sorunu büyük! 20 gün önce yazdığım ' eniştem ne demişti!' yazımda bahsettiğim sorunlarla bu yazı aynı farklı şeyleri içermektedir ve acilen o yazımda bahsettiğim gibi ' farklı partilerden ve kesimlerden ekip oluşturun memleketin her köşesine gönderin bakın oralarda neler oluyor daha net görürsünüz'
Adalet ve Kalkınmayı sağlayacağınızı inanarak devlet ve Millete hizmeti en iyi yapacağınızı düşünen insanlar büyük hayal kırıklığı yaşıyorlar. Seçim sistemi ve siyasi partiler kanunu değişecekti! Kişi hak ve özgürlükleri daha iyi korunanacak ve geçmişte korku ile yaşayan halkımız özgür yaşayacak idi!

Oysa şimdi bırak halkı seçilenler bile korku içinde oldu ise bu sorunu kaldıracak şu an tek yetkili sizsiniz.

Yeni atamalarda liyakatlı olanlara tercih edeceğinizi umuyorum. Bu devlet ve Millet için olmazsa olmazdır.