Güzel kadın merhaba sana ve kalbindeki tüm güzelliklere...

Nerde Kalmıştık? Ben sana kendimi tanıtacağım ve seni tanımak için bir soru soracağım.

O zaman ben kendimi bütün samimiyetimle sana takdim etmek isterim;

Ben bir kadınım, 37 yaşında bekar bir anneyim. Son 2 yılda hayatım alt üst oldu. Merak etme güzel kadın kolay olmadı ama altı üstünden güzel oldu. 2017 de Kariyer.net Firmasının Kurum Koçu ve Tüm Satış operasyonlarının eğitmenliğini yaparken Temmuz ayında hastaneden ardı ardına 2 haberle ayrıldım. İlk haber 12 haftalık hamileliğimde bir sorun vardı ve çocuğum hiç doğmayabilirdi 2. haberse 2 yaşındaki oğluma uyaran eksikliğine bağlı otizm teşhisi konmasıydı. 16. Haftamın ilk günü karnımda yavrumla vedalaşmak zorunda kaldım ve o an değiştirebileceğim şeyler ve değiştiremeyeceğim şeyler olduğunu çok daha iyi anladım. Sonra oğlum için doktora dedim ki 'burada değiştirebileceğim bir şeyler olmalı'. Doktor bana dedi ki, 'tamamen iyi olmaz ama yakın ilgiliyle daha iyi olabilir'. Doktor için aydınlık bir cümle benim için dünyanın en karanlık cümlesiydi. Doktora ne yapacağım dedim. İşi gücü bırakıp sadece oğlunla ilgileneceksin dedi. Ben ve babası derhal işi bırakıp daha küçük bir il olan Aydına taşındık. Her şey yoluna koymaya başlamıştık ki babası bizden ayrı bir yolda yürümeye karar verdi. 2,5 yaşındaki oğlumla kimseyi tanımadığımız bir şehirde işsiz ve parasız bir şekilde kaldım güzel kadın.

Dedim ki Hilal hodri meydan, hani sen verdiğin eğitimlerde diyorsun ya 'bir çocuğun ihtiyacı olan tek şey anne babasının gözündeki ışıktan eşsiz bir mucize olduğunu hissetmektir' diye. Hadi şimdi sen bu şartlarda başar dedim kendime.

Ve bir söz verdim kendime ve oğlumla yeni taşındığımız 1+0 dairemizde o gün başsımıza ne gelirse gelsin oğlumu şarkılarla gülücüklerle uyutacak ve şarkılarla gülücüklerle uyandıracaktım. Ne yediğini ne giydiğini değil en çok ne kadar çok güldüğünü, onun mutlu olduğu anları sayacaktım.

Tam 6 ay her iyi haberde her kötü haberde başımıza ne gelirse gelsin oğlumla gülmeye, sevgiye ve umuda inanarak yaşadık ve 8.8.2018 de hastaneden mucize bir haberle ayrıldık çünkü oğlum tamamen iyileşti.

Bu arada ben kendi işimi kurdum, Aydında bu iş olmaz olmaz, ofisin ve paran yok demelerine aldırmadım. Şu anda Aydın'ın en saygın eğitim kurumlarıyla, Üniversiteyle, İşkad'la, kreşlerle çalışıyorum. Anne Baba Eğitimleri, öğrenci eğitimleri ve öğretmen eğitimleri düzenliyorum. Kadınlar için kadınlığa dönüş çemberleri yapıyorum. Bunlarla birlikte bireysel koçluklar, yönetici koçluğu ve takım koçluğu yapıyor ve Ticaret odası ve birçok özel kuruma satış eğitimleri veriyorum. Umut portakal kabuğundan bir gemiydi ve sadece inanlar görebilirdi. Biz inanmayı seçtik ve karşımıza güzel insanlar çıktı ve oğlumla mucizemiz mümkün oldu.

Tek bir cümleyle nasıl başardığımı soracak olursan. Uçakta yapılan anons gibi hava maskesini önce kendime taktım. Ancak ben nefes alabilirsem oğlum nefes alma şansı yakalayabilecekti. Eğer var olanla ben mutlu olmayı başarabilirsem oğlum mutlu olabilecekti ve böylece kendi zihnindeki dünyasından çıkıp bana gelecek ve anne diyebilecekti. Demem o ki güzel kadın, eğer anne gerçekten mutluysa çocuk mutlu olabilir. Anne sakinse çocuk sakin kalabilir. Yani önce sen güzel kadın. Her şeye yetişmeye çalışırken en çok kendine geç kaldığını da biliyorum. (Ayrıca kadın illa anne olmak zorunda değil) Güzel kadın, her halinle özel ve güzelsin.

Şimdi sıra sende sana bir soru soracağım bana seni anlat diye. Ama benim gibi klasik ve sıkıcı bir anlatma olmasın. Senin rütbenle, ne işle meşgul olduğunla yada olmadığınla, nereli olduğunla değil en çok ve en çok kalbini merak ediyorum. Bu yüzden sana sorum söyle olacak. Sen bir nesne olsan ne olurdun güzel kadın? Maddi manevi soyut somut her şey olabilirsin) Kuş, kelebek, saat, zaman ya da deniz yada bir fincan. Öyle bir nesne olsun ki bu, seni sen yapan, seni biricik yapan seni bu dünyada herkesten farklı yapan 3 özelliğini de bize anlatsın.

Evet seni anlatan bir nesne seçmeni ve seni anlatan 3 özelliği beninle paylaşmanı rica ediyorum güzel kadın. Hadi artık tanışalım.

Dilersen aşağıda yorum bölümüne, dilersen [email protected] mail adresinden bana cevabını, duygularını, düşüncelerini, hatta bu köşede yazılmasını istediklerini benimle paylaşabilirsin.

Ben senin için sana yazıyorum güzel kadın ve seni tüm kalbimle dinliyorum. Çünkü kadının yüzü dünyanın yüzüdür ve kadın gülerse bugünler güler yarınlar güler, kadın gülerse, çocuklar güler, erkekle güler. Bu büyük güç ve sorumluluk bize bahşedildi. Allah rahim sıfatını sana bahşetti. Kadın her şeydir, kadın gülerse dünya güler.