Bugün 19 Mayıs 2020. Bu tarihten tam 101 yıl önce bir çift mavi göz vatanı kurtarmak için yola çıktı. Yokluktan mucizeler yaratarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Peki biz onun bu mirasına sahip çıkabildik mi? Maalesef hayır! Turgut Özal ile gelen özelleştirme belasıyla Cumhuriyet'in kazanımlarının neredeyse tamamına yakını ya satıldı ya da kapatıldı. Tarım desen can çekişiyor çiftçiye mazot 5.60 teknesi olanlara 1.80 TL. Üretmeyen toplum yok olmaya mahkumdur.Kalkınma köylüden başlar diyen Atatürk büyük reformlar yaparak ülkeyi hızla kalkındırmayı başardı. Bize düşen yeniden üretime önem vermenin önemini her kesime anlatabilmektir. Nazilli Belediye Başkanı Sayın Kürşat Engin Özcan'ın seçim beyannamesinde NAZKOOP vardı. Tarımsal kalkınmanın önemini vurgulayan ve katılımcı bir çalışmayı hala hayata geçirememesi katılımcıların buna dahil olmaması yada dahil edilememesi bence projenin uzman kişilerce yürütülmemesinden kaynaklanıyor.

Canababa'larla bunların akıllarıyla Kooperatifçilik yapılamaz hangi işi basarmışlarki bunu başarsınlar. Bakın Tunceli'ye ve onun başkanına, sevgili Maçoğlu'na! Bu işe gönül vermiş olan Nazilli'de de değerler var onları katın bu oluşuma. Sevgili Ulvi Yıldırım Karaman'da bir kooperatif oluşumu içinde dostlarıyla Biliyorum ki NAZKOOP tan çok daha fazla yol kat ettiler. Bilgi alışverişinde bulunmak güzel olur. Nazgem var birde #bayOJYEN ve #ayazligeceler mutlu olsunlar diye tamamen duygusal bir kazanç için açıldı. Ne durumda biri çıkıp açıklama yapsa BAYOJYEN her gün orda adam binasını tüm personeliyle belediyeye kilitledi, paraya koştu. Bu kurum yerine oraya öğrenci kovalanacağına Nazilli'de bir sürü kurs merkezi var bunların idarecileri iletişime geçilse ihtiyacı olan gençler burada uygun şartlarda eğitim alabilirlerdi. Bu NAZGEM bizim hükümetin köprü yapanlara verdiği geçiş garantisi gibi NAZGEM de bay OJYEN ve AYAZLİGECELERE ne gibi garanti verildi? Bu kentte yaşayan biri olarak bunu öğrenmek hakkım olduğuna inanıyorum.

Belediye basın biriminin başında bulunan Kerem Yıldırım üzerinde oyun oynayanların amaçlarını da az çok biliyoruz. Sakallı cinconlarla tatlı bir arkadaş işin arka planındakiler. Hatta aylar öncesi bir ofis te bulunduğu ortamda ben belediyede #solcularin olmasını başında da onun bulunmasını hazmedemiyorum demişti. Bu bakış açısı Kürşat başkana zarar veriyor. Sen o beğenmediğin solcu CHP'lilerin oylarıyla Nazilli Belediye Başkanlığını kazandın o CHP'nin gönderdiği vekillerle seçime girdini. Bu Türkiye demokrasisi için çok önemli bir siyasi hamleydi. Ssize düşen bu ittifakı daha da geliştirmek kişisel hırs ve egolarınızla buna zarar vermemeniz. Nazilli'de CHP İlçe başkanlığından ibaret değildir. Zaten şuan yönetim de olanlar doğal olarak geçen İl başkanlığı seçimlerinden sonra oyun dışı bırakılıp pasifize edildi. CHP İlçe yönetimi dışında oluşan gerçek CHP'lilerin oluşturduğu kitle Nazilli'nin gerçek CHP li kitlesidir. Bu kitle Nazilli'de CHP'yi temsil etmektedir. Bunu görmek önemli güzel günlere gidilecekse bu yolda o CHP'nin gerçek kitlesi ile kucaklaşmakla olur. Yoksa tatlı yiyelim acı icraat yapalım derseniz başarıya ulaşmak zor olur. İşte o yüzden otur oturduğun yerde arkadaşım. Kimsenin de ekmeğiyle oynama. Sen bence baba işine devam et. Nazilli'nin geleceği için bu önemli beyler unutmayın' Nazilli de tek başkan var gerisi onun atadıklarıdır.

Dostça kalın sağlıcakla kalın dostlar.