Yönetmek, yönetici olmak zordur. İster kurumlarda ister resmiyette isterse özelde.. Ama bir tanesi vardır ki hepsinden zordur. Oda siyasi partilerde.. Evet dün bunun bir örneğini yaşadık. Bir siyasi partinin ilçe başkanı Belediye başkanını fotomontajlayarak Dondurmam Gaymak filminin kahramanına benzetip sayfasında esprisel bir dille paylaştı diye, adamın resmen İDAMINA ferman çıkarır gibi paylaşım yaptı.

Ondan sonra FACEBOOK sayfaları ve ilçe başkanının sayfası adeta SAVAŞ alanına döndü. Yok Efendim Koskoca 45 bin oy almış belediye başkanına böyle bir paylaşım yapılamazmış, yok efendim bu terbiyesizlikmiş, yok Efendim AKP genel başkanına böyle bir karikatür yayınlanıyormuymuş, gibi gibi gibi...

Bakın Buradan ahkam kesmeyecek büyük laflar etmeyeceğim. Ama sizin savunduğunuz hani 45 bin oyla seçildi dediğiniz belediye başkanına espiri olsun diye resim paylaşan kişiye çevresi ve ailesi de oy verdi.. Yani o idama mahkum ettiğiniz vatandaşında koltukta en az sizler kadar hakkı var. Ayrıca paylaştığı resimi de savunmuyorum Ancak resimde bir ahlaksız kişiyi küçük düşürücü bir tarafta göremiyorum. Sizin Parti mücadeleniz içinde SANATA özgürlük ruhu yokmu ? İnsan hakları Yokmu ?
Her gün özgürlükleri kısıtlanan sanatçıların haklarını savunmak yokmu ?

Eleştiri öz eleştirinin sadece sözde mi olduğunu zannediyorsunuz? Zaten AKP genel başkanının ama sanatsal ama görsel ama sözle eleştirilmediği için mücadele etmiyormusunuz. Sayın ilçe başkanı yanlış yaptınız. Resmi fotoşop yaparak paylaşan arkadaşı resmen sorgusuz sualsiz idamını verip, parti tabanınızın önüne attınız. Sizin yerinize ben ilçe başkanı olsam veya deneyimli aklı selim bir ilçe başkanı olsa idi, olayı mizahi bir dille İDARE eder resmi paylaşan kişiye hem gerekli cevabı verir hemde olayı krize çevirmez ve belediye başkanını da bu konuma düşürmezdim.

Dedim ya YANLIŞ yaptınız. Biliyormusunuz? Sizin aslanlarınızın önüne attığınız resmi paylaşan kişi de ittifak ortağınızın büyük abisi olan CHP'nin gönüllü neferidir. Haa bir tek kendide değil ailecek CHP'lilerdir. Şimdi siz bir KRİZE yol açarsanız ne olacak? Hiç kimse hiç bir parti ÜYESİNİ böyle basit bir olay için Harcamaz HARCATMAZ.. Kaldı ki sizin bence asıl amacınızın kendi gösterdiğiniz başarısız YÖNETİMİNİZLE Belediyenin bu güne kadar verdiği hiç bir SÖZÜ yerine getiremediği için yönetmesini GİZLEMEK, olayı saptırıp başka mecralara çekmektir.

Keşke yerelde iktidar olmuş Siyasi Parti'nin ilçe başkanı olarak fotoğrafla değil fotoğraftaki KORONACI Robotun akıbetiyle, kaç paraya mal olduğuyla şimdi görev yapıp yapmadığıyla ilgilenseydiniz. Keşke Belediyedeki iç yönetimlerdeki müdürlüklerin niye YAZ BOZ tahtası gibi her ay değiştiğiyle ilgilenseydiniz.

Keşke Belediyeyi kazandığınız da övünerek bahsettiğiniz Bankamatik Yiyiciler var mı yok mu, varsa akıbetleri ne oldu onunla ilgilenseydiniz. Keşke Belediye Başkanı Danışmanı olan birisinin HOVARDALIKLARININ akıbetini sorgulasaydınız.

Keşke 30 Maddelik Seçim vaadlerinin niye yerine getirilmediğini sorgulasaydınız. Çok uzar gider bu örnekler Başkan çoook.. Ben uzatmayacağım ama bu becerisizlikleri kapatmak için bir fotomontajla gündemi değiştirmeye çalışmanızıda hayretle izliyorum.

Evet Başkan! Yanlış yaptın.
Belki koltuğunu sağlamlaştırmak için sence bu taktik geçerliydi ama YÖNETMEK bu değil, YÖNETİCİ olmak bu değil.

Şimdi Ben de soruyorum..
SANATSAL anlamda kişinin kişilik haklarına saldırmaksızın yapılan eleştirisel biraz da muziplik kokan bu tür paylaşımlar ileride de olursa ne yapacaksın? Nasıl tavır koyacaksın? Ayrıca seçim zamanı sizin partinizinde içinde bulunduğu kurmaylar ve akıl hocaları eski başkan Haluk ALICIK içinde kirli kumpas dolu video ve montajlar yapmadı mı? Yaptı bunu herkes biliyor onlar çok iğrenç ve belden aşağı vuruşlardı. Oysa dünki montaj tamamen mizahi bir düşünce ile yapılmış zekice bir çalışmaydı. Ama siz her zaman olduğu gibi yine hedefi saptırtma peşinde oldunuz. Sadece şunu iyi bilin bugün siz ve tayfanız Nazilli'de ahkam kesip iktidar sürüyorsanız, partim Cumhuriyet Halk Partisi ve onun vefakar seçmenleri sayesindedir. Ve o montajı yapan kardeşimiz ve ailesini sizin ucuz politik manevralarınıza kurban vermeyecektir. CHP'liler bu bence yeri geldiğinde anlayacaksınız. Yine en iyi mücadele SALDIRMAKTIR mantığıyla mı, yoksa ben koskoca bir ilçenin koskaca ilçede belediyeyi kazanmış bir partinin ilçe başkanıyım diyerek AKLI SELİM düşünüp öyle mi hareket edeceksin?



Gelecek yaşanacak günlerde GÖRECEĞİZ..