Yeni haftada yeni dahil olduğum çok değerli basın fikir ve düşünce emekçisi Efeler Haber ailesinin bir yazarı olarak tüm takipçilerimize şehrimize ve aziz milletimize sağlık dolu günler içinde selam saygı ve en derin muhabbetlerimi iletmek istiyorum.

Klasik yazar modu çerçevesinde başlamış olduğum bu ilk yazımla beraber beni önceden bu yana takip edenlerimin de bileceği gibi aslında klasik yazı ve paylaşım tarzında yazar sayılmam ama gerekliliklere de uymak isterim. En başta bu satırları çok değerli Efeler Haber Sitesi'ndeki köşesini ve bu güzide basın kurumunun kapılarını şahsıma açarak nezaket dolu daveti için sayın Mehmet Evren Karaköse'ye çok büyük teşekkürlerimi iletiyorum. Benim içinde çok değerli olduğunu bilmenizi istiyorum.

Malumunuz olduğu gibi çok zor günlerden geçiyoruz. Milletçe global bir bela olarak dünyayı saran zor bir sınavı başarı ile verme mücadelesi içerisindeyiz. Ne yazıktır ki bu mücadele canımızla ve sevdiklerimizle bizleri imtihan eden hain bir virüse karşı devam etmekte. Yalnız biliyorum ki Milletçe birlik ve beraberliğimizi ortaya koyarak ve yetkili organlarca alınmış tedbirlere harfiyen riayet ederek en düşük zararla bu belayıda atlatacağımıza olan inancım tamdır. Ulusal olarak gelen yeni baharın ilerleyen günlerinde eskisinden daha mutlu gökyüzüne doğru koşacağımızı yürekten umut ediyorum.

Bu kadar ağır bir sınavdan bahsetmişken bu şahsım içinde sizlere her hafta Pazartesi günü bu satırlardan fikir ve düşüncelerimi belirteceğim bu yeni sorumlulukta benim için hayli önem verdiğim bir sınav olduğu kesin. Genellikle gündeme dair ne varsa kanaatimce olan düşünceleri aktarmayı özen göstereceğim.

Bu ilk köşe yazımda ise kısaca koronavirüs (Covid-19) çerçevesinde devletmizce alınan çok hassas tedbir ve önlemlere rağmen Aydın Büyükşehir Belediyes'inin ve yönetiminin bu konuda tamamen beynel minel tutum ile devletin diğer kurumlarından neden kendini tecrit ediyor olduğunu değerlendirmek istiyorum. Malumunuz Aydın büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Sn Özlem Çerçioğlu sosyal belediyecilik ve halkla iletişime maksimum önem gösterir. Lakin bu önem tamamen şehrimizin insanlarına verilen değer gibi gözüksede aslında tamamen şahsi ve siyasi çıkarları temin etmek için verilen bir çabadır. Yani deyim yerindeyse devlet seçilene parayı teslim ediyor şehrin emini ise ortak payda da harcaması gereken beyt'ül mali kendi şahsi ve siyasi çıkarları için kullanmaktadır.

Çünkü sosyal projeler ve destekler koltuğunun ve geleceğinin devamı için olmazsa olmaz konumundadır. Partilisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen gibi projeleri ile konuşulacak bir belediye başkanı değildir. Yada hem cinsi Gaziantep Büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin gibi siyasi sosyolojik ve kültürel bilgi birikim ve donanıma sahip değildir. Onu halkın önünde takdir ve değer toplaması için devletin bu şehre hizmet için gönderdiği para ile sosyal proje adı altında popülizm yapması dışında bir siyasi yol haritası yoktur. O da mecburen elinde ki bu ucuz argümana sarılmak zorundadır.


Sn Özlem hanımın son 6 senede ki hizmetlerini okuyucularım gözden geçirsinler. Akıllarına gelecek bir elin parmağı kadar büyük ve önemli hayata geçirdiği projeyi not etsinler diyeceğim ama herkes bir iki demeden tıkanacak Çünkü devletin parasını halka dağıtmak için sadaka kültürü oluşturan bir siyasi menfaat gerekçeli sosyal yardım çalışmaları dışında akıllarda kalacak işlere imza atmıyor ve atamıyor zatıalileri hatırlatmak isterim.

Konumuza dönecek olursak koronavirüs (Covid-19) ile ilgili olarak neden beynel minel kurumsal hareket ve eylemler içinde oldukları ortadadır. Şehrin milletvekilleri de alınan tedbirler üzerinden aşağılamaya çalışan politburo taktikleri ile hazırlanan trol haberlerde bunların gerekçesidir. 65 yaş üstü için çağrı merkezi kurup iletişim ağı kurmak isteyen Aydın Büyükşehir Belediyesi yön siyasi amaçlarını kazandırmaya çalışmaktadır. Diğer popülizme dayalı söylemler ise aynı minvalde hizmet etmektedir. Oysa bu şehrin bu virüs belasını karşılık devletin tüm ve kurum kuruluşları ile birlik ver beraberlik içinde eylem birlikteliği içinde olunması hayati önem taşımaktadır. Sağlık konusunda jeotermalcilere tamamen duygusal olarak kök söktüren Sn Büyükşehir Belediye Başkanı koronaya karşı mücadele de aynı hırsı eylemi ve söylemi kendisinden göremiyor.

Basın önünde alınması gereken tedbir ve önlemlerle ilgili açıklama ve beyanatlarını canlı kanlı izleyen görende yok sanırım benim gibi diye düşünüyorum. Bu hassas günlerde tüm siyasetçi ve yetkililerin ideolojilerini kimliklerini siyasi hedef ve çıkarlarını bir köşeye koyarak saf duygularla milli birlik ve beraberlik çatısı altında hizmet etmeleri gerektiğine inanıyorum.

Uzun lafın kısası azizim
hizmet bekliyor
mazlum ve garibanlar
kendi ikbali peşine düşmüş
kompradorlar.

Yani demem o ki
kınalı kuzu can derdinde
şişman kasap
her zaman ki etin derdinde...

Saygı, selam ve dua ile, kalın sağlıcakla!

Gelecek yazımda görüşmek dilegiyle...