Yargıtay 9.Hukuk Dairesinin verdiği karara göre olağan genel kurulu kanun ve tüzük hükümlerine göre en kısa zamanda toplamak, delege seçimlerini yapmak ve yeni yönetim kurulu seçilinceye kadar kuruluşu yönetmekle kayyum tayinine karar verildi.

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık İş sendikasının 20-21 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirdiği 3.Olağan genel kurulu' hileli' olduğu gerekçesiyle iptal edildi.Yargıtay 9.Hukuk Dairesinin verdiği karara göre olağan genel kurulu kanun ve tüzük hükümlerine göre en kısa zamanda toplamak, delege seçimlerini yapmak ve yeni yönetim kurulu seçilinceye kadar kuruluşu yönetmekle görevli 3 kayyımın tayinine karar verildi.

Yargıtay kararına göre Öz Sağlık İş sendikasının 3 olağan genel kurulunun icrası için tüm Türkiye genelinde yapılan delege seçimlerinin iptali ve seçimlerin yeniden yapılmasına, ayrıca 20-21 Kasım 2021 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen sendika üçüncü olağan genel kurulunun iptali ile kanun ve tüzük hükümleri dışında hileli bir şekilde yapılmış olan delege seçimleri ve sendika üçüncü olağan genel kurulunun iptali ile halen görevde olan sendika genel başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görevden el çektirilmesi, kanun ve tüzük hükümlerine göre tüm delege seçimlerinin yeniden yapılması ve sendikanın yeni yönetim kurulu seçilinceye kadar görev yapmak üzere üç kayyımın görevlendirilmesine hükmedildi.

USOM SİBER SALDIRILARA GÖZ AÇTIRMIYOR USOM SİBER SALDIRILARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Konuyla ilgili sendikanın açıklamaları ise şöyle:

ÜYELERİMİZE KAYYUMA İLİŞKİN BİLGİ NOTU


• 2021 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 3. Olağan Genel Kurulumuzun iptal edilmesi istemiyle başlayan hukuki süreçte gelinen noktada;

▪ Yargıtay tarafından Şubesi olmayan illerde yapılan delege seçimlerinin ve 3. Olağan Genel Kurulun yenilenmesine karar verilmiştir.

▪ Sendikamıza KAYYUM atanmış ve bu sürecin ilgili heyet tarafından yönetilmesine kararı alınmıştır.

▪ Yani atanan heyet, belirlenen bir süre içerisinde Sendikamızı yönetecek ve itiraz edilen yerlerde ÜST KURUL DELEGE SEÇİMLERİNİ yeniden yapacak ve yeni BİR GENEL KURUL yaparak yoluna devam edecektir.

o Sendikamıza KAYYUM atanma gerekçesi
▪ EKSİK EVRAK,
▪ EKSİK TUTANAK
▪ EKSİK İŞLEMDİR.

• Yani başka yerlerdeki KAYYUM atamaları gibi değil.

• Yargıtay kararında;
o YOLSUZLUK SUÇLAMASI YOK
o İLTİMAS SUÇLAMASI YOK
o ZİMMET SUÇLAMASI YOK
o USULSÜZ YÖNETİM YOK

• Karar da ne var; delege seçimleri yapılırken yapılan işlemlerin eksikliği ve evrakların eksikliği var.

• Yani hani bir devlet dairesine gittiğinizde 'Evrakınız eksik, git tamamla getir' derler ya, işte Yargıtay bizimle ilgili verdiği bu ağır ve adil olmayan kararla, 'Evrakınız eksik, sizi bir süreliğine görevden alıyorum. Bu eksiklikleri siz değil atanacak KAYYUM hazırlayacak' dedi

• Yani bu kararın TAM TANIMI budur.


• Hukuka saygılıyız ama kararı eleştiriyoruz, adil ve hakkaniyetli bulmuyoruz.

ŞİMDİ NE OLACAK?
• Şimdi 210 bin üyeli, yetkili sendika olarak bugüne kadar olduğu gibi yine AYNI HEYECAN, AYNI ŞEVK, AYNI ÇABA ile sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için AYNI HEYECANLA çalışmaya devam edeceğiz.

• Mevcut yönetimimiz kanun gereği, KAYYUM tarafından yapılacak YENİ GENEL KURULUN DOĞAL ADAYI olacaklardır. Bu zaten kanuni bir zorunluluktur.


• Bizler bu süreçte asla ALGILARA kapılmayacağız.

• KAYYUM kararını fırsat bilip PSİKOLOJİK olarak üzerimize oynamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. İFTİRALAR atılabilir. Bu iftiralar karşısındaki en büyük kozumuz Mahkeme gerekçesinde de yazan EKSİK EVRAK, EKSİK TUTANAK ifadeleridir.

• ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİKTİR.

• Bu hukuki süreci iyi değerlendireceğiz.

• Kayyum heyeti belirli bir süre için sendikamızda kanuni görevlerini yerine getirecektir.

• Bundan sonra daha çok emek verip daha çok çalışıp, Öz Sağlık-İş'i bulunduğu yerden çok daha yükseklere birlikte taşıyacağız.