Öz Sağlık İş sendikasına kayyum atandı Öz Sağlık İş sendikasına kayyum atandı

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığını açıkladı. Teröristlerin kaçış istikametlerine düzenlenen hava harekatlarında 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Bakanlıktan yapılan ilk açıklamada şunlar kaydedilmişti:

'Irak'ın kuzeyinde bugün bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere ve teröristlerin kaçış istikametlerine ani hava harekatları düzenlenmiştir. İlk belirlemelere göre 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir.'

ŞEHİT SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

MSB daha sonra bir açıklama daha yaptı ve yaralı 3 askerin müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan ve hastanede tedaviye alınan 3 askerin daha şehit olduğunu açıkladı. MSB tarafından yapılan açıklamada, 'Irak'ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olmuştur. Bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7'ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz' denildi.