Alınan bilgiye göre, geçen cuma günü Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan, İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangındaki ilk tespitlere göre yaklaşık 300 hektarlık alan zarar gördü.

Bu arada, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı ile AFAD ekipleri bölgedeki hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

USOM SİBER SALDIRILARA GÖZ AÇTIRMIYOR USOM SİBER SALDIRILARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Hatay'ın Belen ve Arsuz ilçelerinde çıkan yangınlarda zarar gören ormanlık alanlar ve yerleşim yerleri drone ile havadan görüntülendi. Yangınlar, iki gün önce Cuma günü sabah Belen, akşam da Arsuz ilçesinde çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine ekipler yangınlara havadan ve karadan müdahale etti. Alevler rüzgarın da şiddetiyle yerleşim yerlerine sıçradı.

Alevler dün akşam itibariyle kontrol altına alındı. Yangın sonrası drone ile havadan çekilen görüntüler ise tahribatın büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Hatay`da orman yangınının yerleşim yerlerine de sıçraması ile birçok ev, araba ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangında mallarını kaybeden vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor. Yangında alevlere teslim olan bir sitede birçok ev, araba ve iş yeri yandı. Yangının ilk başladığı noktada 2 otomobili ve evi yanan Göktay Demir isimli vatandaş, yangında her şeyini kaybettiğini söyledi.

Evinden dumanların içinde çıktığını, arabalarının da gözlerinin önünde yandığını anlatan Demir, 'Söyleyecek bir şeyim yok. Ama işte canımız yanıyor, sağlığımız yerinde ona şükür ediyoruz. Evimiz yandı komple, arabalarım yandı gözümün önünde. Bir yerde candan sonra insan malını da düşünüyor, Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. Evde çocuğumla, eşimle dumanların arasından çıktık. Hiçbir şeyimiz kalmadı, evimiz de tamamen yandı, kullanılabilir hiçbir durumu yok. Şu an hiçbir gücüm yok. Aile şirketimiz vardı 2018`de battı, aile desteğiyle yaşamaya çalışıyoruz' diye konuştu.

14 evin tamamen yandığı Fatih Mahallesi`nin Muhtarı Sedat Ulus, yangında büyük zarar gördüklerini belirterek, sabotaj ihtimaline karşı vatandaşlarla beraber nöbet tuttuklarını söyledi. Muhtar Ulus, 'Dün gece sabotaj ihtimaline karşı sağ olsun emniyet müdürümüz TOMA`ları bekletti. Evlerimiz ormanlık alanlara yakın olduğu için polis ekipleriyle beraber itfaiye ekipleri de hazır bekledi.

Sabaha kadar emniyet güçleri ile beraberdik ve birçok asılsız ihbar aldık. Millet huzursuz, tek tesellimiz yangında can kaybı yaşamamız. 14 tane ev tamamen yandı, 8-10 tane balkonda bulunan çekyatlar nedeniyle uçan kozalaklar balkonları yaktı, onlar hızlıca söndürüldü, 20 tane kadar da pencere hasarlı evlerimiz var' şeklinde konuştu. Diğer yandan, sabotaj ihtimaline karşı polis ekipleri ve vatandaşlar sabaha kadar nöbet tuttu. Çevik kuvvet ekipleri ise olumsuz bir duruma karşı alanda bekleyişini sürdürüyor.