Didim Belediyesinde geçtiğimiz yıllarda yaşanan bir yıkım esnasında iş kazasında hayatını kaybeden işçi ile ilgili yürütülen soruşturma kamuoyu tarafından takip ediliyordu. İçişleri Bakanlığı bu iş kazası ile ilgili olarak Belediye başkanı Ahmet Deniz Atabay ile ilgili olarak soruşturma izni vermiş ve verilen soruşturma iznini Danıştay ilgili dairesine itiraz eden Başkan Atabay hakkında Danıştay tarafından verilen itiraza ret kararı sonrası Ahmet Deniz Atabay için dava yolu açılmış mahkeme yolu gözükmüştü. Sonrasın da bu davayı üstlenen Avukat Z. B. A. Tarafından Apollonia tapınağı içinde yer alan bir gölgede iş makinasının bile girmesinin yasak olduğu bölgede kaçak bir yapı yaptığı tespit edilmiş.

Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından bu alınan yer ile ilgili yıkım kararı çıkarılmışsa da Avukat Z.B.A. konuyla ilgili olarak idare mahkemesine yürütmeyi durdurma ve kararın iptali davası açsa da geçen sürede bu dava ret edilmiş ve karar yetkili mahkemece kesinleştirilmiştir. Didim belediyesinde ise tüm girift ilişkiler bundan sonra gün ışığına çıkmıştır. Yıkım kararı Didim belediyesine tebliğ edilmesi sonrası verilen cevapta korona tedbirleri gereği yıkım işlemlerinin 1 Haziran tarihine kadar durdurulduğu belirtilmiş olup. Yıkım yapamayacaklarını beyan etmişler ise de bu gösterdikleri gerekçelerin tam tersi olarak hazine arazisi üstünde yer alan rüşvet iddiaları ile gündeme gelen kişilerin iş yerlerinin bulunduğu alanlarda bizzat Ahmet Deniz Atabay'ın da yer aldığı iskele yıkım işlemi yapılmıştır.

Ayrıca bununla da kalmayıp husumet güttüğü İş adamı Ahmet Orak'a ait tapulu arazisi içinde de bu süre içersin de yargı aşaması devam ettiği halde yıkım işlemi yaptığı kamuoyunda geniş yer bulmuştu. Tüm bu yıkım işlerini Didim Kaymakamlığına bildirdiği korona tedbiri kapsamında alınan karara rağmen uygulayan Didim Belediyesi ve Başkanı Atabay;

Apollonia Tapınağında 1. Derece sit alanı içerisinde yıkım kararı kesinleşen ruhsatsız yapı hakkında açılacak olan iş kazası soruşturması sebebi ile göz ardı ettiği konuşulurken, bu yıkımı engelleyerek iş kazası nedeniyle açılması gerekli olan davayı sümen altı etme girişiminde bulunduğu iddia edildi.
Bahsi geçen konuda iş kazası mağduru ailenin Avukatı Z. B. A. İle anlaşma sağlayarak karşılıklı olarak konuyu kapatma anlaşması yaptıkları ise kulislerde dillendiriliyor. Yaşanan tüm bu gelişmeler sonrası Didim Kaymakamlığının süreç ile ilgili nasıl bir yol izleyeceği Didim kamuoyu tarafından merak konusu oluşturdu. Ahmet Deniz Atabay hakkında ise idari veya hukuki bir yaptırım uygulanması gerektiği düşüncesi bürokrasi çevresinde geniş yankı buldu. (EFELER HABER SERVİSİ/SERHAN SEYHAN)

Başkan Yetişkin mesaiye personeli ile bayramlaşarak başladı Başkan Yetişkin mesaiye personeli ile bayramlaşarak başladı