Aydın’ın Efeler ilçesindeki resmi ve özel ortaokullarda öğrenim gören 8. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Fen Oyunları Yarışması’nda, Özel Başak Koleji birinci oldu.

Aydın’ın Efeler ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Fen Oyunları Yarışması ile ortaokul öğrencileri, hem takım çalışmasını, hem de bilimsel düşünmeyi öğrendi. Ortaokul öğrencileri, oyun şeklinde gerçekleştirilen yarışmalarla eğlenerek gelişim gösterirken, yarışmaya Özel Başak Koleji damga vurdu. Yarışmaya öğretmenleri Gamze Çetinoğlu başkanlığı katılan Özel Başak Koleji 8. Sınıf öğrencileri Derin Gökçeni Sıla Sivri, Duru Kandemir, başarılı bir sonuç elde ederek, Fen Oyunları Yarışması’nda birinci oldu.

Aydın’da 19 Mayıs törenle kutlandı Aydın’da 19 Mayıs törenle kutlandı

Konu ile ilgili Özel Başak Koleji’nden yapılan açıklamada “Bu başarıya adımızı yazdıran öğrencilerimiz Derin Gökçen, Sıla Sivri, Duru Kandemir ve Zümre Başkanımız Gamze Çetinoğlu nezdinde fen bilimleri zümremize teşekkür ediyor ve kendilerini kutluyoruz” ifadeleri yer aldı.

Düzenlenen ödül törenine katılan Kampüs Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Süleyman Çokay ise “Okulumuzda fen bilgisi özel öğrenme stratejileri uygulamaktayız. Öğrenme stratejilerini “Dikkat Stratejileri”, “Kısa Süreli Bellekte Depolamayı Artıran Stratejiler”, “Kodlamayı Artıran Stratejiler”, “Geri Getirmeyi (Hatırlamayı) Kolaylaştıran Stratejiler” ve “İzleme Stratejileri” olmak üzere beş başlık altında programımıza entegre ediyoruz. Bu çalışmaların sonucunda etkili öğrenme ürünleri ortaya çıkmaktadır” dedi.

Kaynak: iha