İki dev projeyle ilgili müjde veren TBMM Kamu Teşebbüsleri Komisyonu (KİT) Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, otoyol ve şehir hastanesi projelerinin hayırlı olmasını dileyerek, 'Verdiğimiz sözleri yerine getirmekten dolayı mutluyuz. Kazanan Aydın olsun' dedi.


Ege Bölgesi'nin önemli kentlerinden biri olan Aydın'ın yıllarca beklediği Aydın-Denizli Otoyolu ve Aydın Şehir Hastanesi projeleriyle ilgili müjde geldi. Geçen Temmuz ayında ihalesi yapılan Aydın-Denizli Otoyolu projesi ile iki ay önce ihale süreci tamamlanan Aydın Şehir Hastanesi ile ilgili sözleşme imzalandı. İki dev projeyle ilgili müjdeyi ise TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş verdi. AK Partili Savaş, her iki projenin de Aydın'a hayırlı olmasını diledi.

'HER ALANDA AYDIN'A DEĞER KATACAK'
Otoyol projesinin sözleşmesinin imzalandığını ifade eden Milletvekili Savaş, 'Otoyol projesi, hemşehrilerimizin yıllarca beklediği önemli bir yatırımdı. Bu proje, Aydın ve Denizli ekonomisini olumlu anlamda etkileyecek. Sanayi, tarım ve ticaret kenti olan Aydın'ımıza otoyol projesi, özellikle ekonomik anlamda çok önemli katkılar sağlayacak. Lojistik anlamda da ilimize önemli destek verecek. Aydın-Denizli Otoyol projesi, İzmir-Antalya arasındaki turizm yolunun da başlangıcı olacak.


Aydın'ımıza büyük katkı sağlayacak olan bu projenin müjdesini vermek bizlere nasip oldu. Bu projenin hayata geçirilmesinde emek veren ve yatırımı onaylayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca geçmiş dönemde görev yapan Aydın milletvekillerimize, şu andaki Aydın milletvekillerimize, bürokratlarımıza otoyol projesindeki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum' diye konuştu.


'ŞEHİR HASTANESİ İKİ YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK'
Aydın Şehir Hastanesi projesinin de Aydınlıların uzun yıllardır beklediği yatırımlardan biri olduğunu vurgulayan Milletvekili Savaş, 'Mevcut hastanelerimiz, fiziki olarak yetersiz kalmaktaydı. 950 kişilik kapasiteli Aydın Şehir Hastanesi, iki yıl içerisinde tamamlanacak. Şehir Hastanemiz ile ilgili ödenek ayrılmış vaziyette. Önümüzdeki hafta yer teslimi yapılacak. Yatak kapasitesi bin 200-bin 300'e kadar çıkacak. Vatandaşlarımız, tek kişilik özel odalarda kalabilecek. Oda sayısının artmasıyla iki kişilik odalar da yapılacak. Tam donanımlı ve konforlu olacak olan şehir hastanemiz, Aydın'a yakışan bir hastane olacak. Her iki projemiz de Aydın'ımıza hayırlı olsun. Verdiğimiz sözleri yerine getirmekten dolayı çok mutluyuz. Aydın için çalışmaya devam edeceğiz. Aydın'da üretimin, istihdamın ve ihracatın artması için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Kazanan Aydın olsun' şeklinde konuştu. Milletvekili Savaş, ayrıca Aydın Adliye Sarayı'nın da yatırım programına alındığını anımsatarak projeyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Aydın’da zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuran öğrenci sayısı 48’e yükseldi Aydın’da zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuran öğrenci sayısı 48’e yükseldi


İŞTE OTOYOL PROJESİ
Toplam 8 kez ihalesi ertelenen ve geçen Temmuz ayında ihalesi yapılan Aydın-Denizli Otoyolu'nun inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak. 2022 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenen Aydın-Denizli otoyol projesinde, 140 kilometresi ana gövde, 2 çarpı 3 şeklinde bağlantı yollarında 23 kilometre 2 çarpı 3 şeklinde toplamda 163 kilometrelik yol olacak. Tahmini maliyeti toplam 6-7 milyar lirayı bulacak olan Aydın-Denizli otoyolu ile iki kent arasındaki seyahat süresi 2 saatten 1 saate düşecek.

ŞEHİR HASTANESİ PROJESİ
Geçen Eylül ayında ihalesi yapılan Aydın Şehir Hastanesi projesi ise 931 milyon liraya mal olacak. Yap-İşlet-Devret modeli yerine devlet bütçesi ile yapılacak olan şehir hastanesi, 228 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Efeler ilçesindeki Şevketiye Mahallesi'ne yapılması beklenen Aydın Şehir Hastanesi projesinin iki yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.dedi