AK Parti tarafından sürekli gündemde tutulan Merhum Başbakan Adnan Menderes ile ilgili olarak Aydın'da adına yakışır bir yatırım ve çalışma yapılmadığı için çok eleştirdim. Yıllar sonra önerdiğim ' Demokrasi ve Kurtuluş Müzesi fikrimin Adnan Menderes Müzesi şeklinde sanırım Jeotermal kaynaklarıyla yapılıyor olması ayrıca bir soru işaretidir.

Meselenin çok yönü var ve çok sayıda yazı yazabilirim ama bugünkü konumuz Demokrasi!

Demokrasi Şehidi Şehrinde ki Demokrasi!

Özetle Demokrasinin temel taşı olan seçimler artık o hale geldi ki 'Seçim' gitti 'Seçin' geldi. Gerçi yeni bir şey de değil bu! AK Parti neredeyse kuruluşundan bugüne benzer bir çalışma içinde ve bu genel merkez ve bazı parti içi güç odaklarının işine geldiği için Ankara'da güçlü olan ve istediği şekliyle illerdeki durumu izah ederken sanırım şu olmazsa olmaz diyerek teyit alıyor sonra bu 'Reisin' kararı diyerek tabanın uymasını, uymadıklarında ise reise karşı çıkmış olacaklarını aktarıp olası sesleri kısıyorlar.

Geçmişte bir kez oda başkanları olarak teamül oyu kullanmak için davet edilmiştik ve sonuç alakasız bir sıralamayla olmuş idi yani o zamanda bu zamanda parti içi demokrasi yok.

Aday olduğunu beyan eden Tanju Karaçancı keşke aday olsaydı velev ki 50 oy alsın ne olurdu ki! Aslında daha çok eleştiri yapabilirim ama bazı doğuştan! Partililer o kadar taraftarlık yapıyorlar ki sanki ben fikrimi beyan ettiğimde' düşmanlık' ediyorum. Oysa adaylar ve eleştirenler ne kadar çok olur ise demokrasi denilen yönetim biçimi bir o kadar güçlenir! Hal böyle olunca hem devlet hem millet kazanırdı.

Özetle demen o ki Adnan Menderes'in şehrine yakışmayan bir seçim pardon ' Seçin' yapıldı bu hem seçene hem de seçilene mutsuz eden bir yöntemdir. Oysaki tabana dönük bir çalışma ile yapılsaydı inanıyorum ilçelerde köylerde ciddi çalışmalar olur hem daha güçlü hem de tabanın istediği isimler yönetimlere girer yarınlarda daha iyi sonuçlar verirdi. Belki yine aynı isimler seçilirdi ama daha güzel ve anlamlı olurdu.

Bu arada birde Aydın'da toplanmış iken Aydın Esnaf ve Sanatkarları 'da dinleyelim demişler ben katılamadım ama biliyorum ki katılsaydım da sonuç olarak bir şey değişmeyecek idi çünkü bu 2008 yılından beri böyle. Meselenin tek çözüm yeri ve adresi Sayın Cumhurbaşkanına ulaşmak ki ulaşsakta ya o bizi dinlemez ya da böyle çok iyisiniz gidin borçları yapılandırdık onları ödeyin der!

Aydın'da bugün yaşanan seçim sanırım Merhum Menderes'in Kemiklerini sızlatmıştır!

Sonuçta Seçin de olsa Seçimde olsa bir liste oylandı ve göreve geldi ben tüm seçilen arkadaşlara başarılar dilerim.