HABER: DOĞUKAN ALKAN - AYDIN'ın İncirliova ilçesinde 2023 Yılının ilk deve güreşi gerçekleşti. 36'ncısı düzenlenen geleneksel deve güreşlerinde 230 deve güreşti. Merhum deveciler anısına kıyasıya mücadele eden develer, çevre illerden ve Aydın halkının yoğun katılımı ile gerçekleşti. Ücretsiz olarak düzenlenen güreşte Nazilli ilçesindeki restoranda yaşanan patlamada hayatını kaybeden 7 kişi nedeniyle davul zurna çalınmadı.

''2023 YILININ İLK GÜREŞİ HAYIRLI OLSUN…''

Festival ile ilgili açıklamalarda bulunan İncirliova Belediye Başkanı Ayrekin Kaya;

MÜSİAD'DAN BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NA ZİYARET MÜSİAD'DAN BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NA ZİYARET

'2023 yılının ilk gününde ilk Deve güreşini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Nazilli'de yaşanan patlamada vefat edenler nedeniyle davul zurna çaldırmadık. Eğlence kısmını iptal ettik. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Güreş severler de sakin bir şekilde maç izler gibi develerin müsabakasını izliyor' ifadelerini kullandı.

Merhum deveciler Sebahattin Candal ve Mehmet Yavuz anısına yapılan güreşlere, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın AK Parti Milletvekili Rıza Posacı, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.