Kuşadası'nda düzenlenen sempozyuma Kuşadası Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Proje Ortakları, Enerji ve Çevre ile ilgili şirketler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ve okul müdürleri katıldı. Projenin süreci ve kazanımları hakkında sunumlar yapıldı. Çocuklar STE(A)M sınıfında oluşturulan Yenilenebilir Enerji prototipleriyle enerji kaynakları hakkında sunum yaptılar.

Kuşadası Eğitim, Kültür,Sanat, Spor ve Turizm Derneği (KUKSET)ile Melahat Kıvanç Anaokulu tarafından yapılan açıklamada, 'STE(A)M KIDS Projesi, 2020'nin sonunda 2 yıllık bir süre için başlamıştır ve AB Programı ERASMUS+ tarafından finanse edilmektedir. Proje Bulgaristan (2), Hırvatistan (3), Kuzey Makedonya (3) ve Türkiye (2)olmak üzere 10 ortağı kapsamaktadır.


Projenin temel amacı, farklı sosyo-ekonomik organizasyonların ve anaokullarının deneyimlerini ve uzmanlıklarını kullanarak sinerji oluşturmak ve bu sinerjiyi günlük öğrenme sürecine dahil etmeyi teşvik etmektir.

Kuşadalı turizmci son yolculuğuna uğurlandı Kuşadalı turizmci son yolculuğuna uğurlandı


Projenin temel hedeflerimiz;
- Hırvatistan, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Türkiye ve Bulgaristan'dan dört yönetim bölgesinde erken çocukluk eğitimi sürecinin kalitesini ve çekiciliğini geliştirmek;
- STEAM ile ilgili konularda teorik altyapılarını artırarak ve yaparak öğrenme yöntemini tanıtarak okul öncesi öğretmenlerinin yeterliliklerini ve becerilerini geliştirmek;
- eğitim sürecinin kalite düzeyinin artırılması için farklı sosyo-ekonomik türdeki kuruluşlar (kamu kurumu; eğitim kurumları; ulusal, bölgesel ve yerel STK'lar) arasında stratejik ortaklıklar kurmak.


Bu proje ile 4 ülkeden 4 farklı anaokulunda eş zamanlı olarak çevre konularında eğitimler verilmiş, çocuklara yenilenebilir enerji kaynakları tanıtılmış, dünyamızın geleceğini koruma konusunda farkındalık oluşturulmuştur. Ayrıca Erken Çocukluk Eğitim döneminde iyi bir STE(A)M sınıfında olması gereken STE(A)M materyalleri belirlenerek 4 anaokulunda STEM Laboratuvarı oluşturulmuştur. Öğretmenler bu materyalleri en iyi şekilde kullanabilecekleri şekilde STE(A)M planlarını hazırlamışlar ve bu planlar projedeki Sivil Toplum kuruluşları tarafından Erken Çocukluk Eğitimi müfredatında kullanabilecek şekilde konu özetleriyle birlikte öğretmen el kitabı ve yenilikçi yöntemler ve en iyi uygulamalar kullanılarak Ludbreg, Kochani, Velingrad ve Kuşadası'nda okul öncesi eğitim sürecinin geliştirilmesi ve ulusötesi stratejik ortaklık kurulmasına ilişkin belge proje kapsamında oluşturulmuştur.' ifadeler yer aldı.