HABER: RAMAZAN AYDEMİR - Aydın Büyükşehir Belediyespor'da kendisi yerine göreve gelen TÜFAD Aydın Şube Başkanı, Teknik Direktör Tevfik Ata Tekin'e dernek üzerinden eleştiren Antrenör Ünlü'ye dernek yönetim kurulu tarafından, 'Dayanaksız bilgi ve birikiminden eksik olan sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar antrenörlük ahlak ve etik değerlerine uygun bulunmamaktadır' sözleri ile cevap verildi.

Dur ihtarına uymayıp kaçtı, jandarma yakaladı Dur ihtarına uymayıp kaçtı, jandarma yakaladı


'DERNEK İŞ VE İŞÇİ BULMA KURUMU DEĞİLDİR'
Derneğin işleyişi hakkında da bilgiler veren TÜFAD Aydın Şubesi Yönetim Kurulu, Ünlü'ye şu sözlerle cevap verdi:
'TÜFAD Üyelerinin Mesleki bilgi birikimi donanımını arttırmak, gelişimlerini sağlamak, haklarını korumak, istihdamını arttırmak için Dernekler Kanununa göre kurulmuş bir dernektir. Dernek iş ve işçi bulma kurumu değildir. Kaldı ki derneğin yerelde Aydın ilimizde olduğu gibi Türkiye'mizde bir antrenörün görevden alınması ve onun yerine başka bir antrenörün getirilmesi konusunda hiçbir etki ve yetkisi yoktur. Bu konuda işveren konumunda olan kulüp yönetimleri, kulüpte çalışacak teknik adamdan, malzemecisine kadar göreve başlatma ya da görevine son verme konusunda tek yetkili konumundadır.


'DERNEK YÖNETİMİ'NİN ANTRENÖRLERİ İŞ BAŞINA GETİRME YETKİSİ YOKTUR'
Aydın TÜFAD, 500 üyesinin bulunduğu bir dernektir. Bu üyelerin 5'i PRO Lisans, 26'sı UEFA A, 77'si UEFA B gereği kalan üyelerde TFF C belgelidir. TÜFAD Aydın Şubesine bağlı antrenörler profesyonel liglerde şampiyonluk yaşamış, amatör liglerden profesyonel liglere takım çıkarmış, Süper Lige çıkma finali oynatmış, alt yapı kategorilerinde Türkiye Şampiyonu olmuş, Ulusal Milli Takımımız ve Süper Lig takımlarına sayısız futbolcular yetiştirmişlerdir. Şu anda da Süper Lig dahil olmak üzere Profesyonel liglerde ve amatör liglerde antrenörlerimiz çalışmaktadırlar. Gönül istiyor ki Aydın'daki gerek profesyonel gerekse amatör takımlarımız bu antrenörlerimizi iş başına getirsinler. Ama ne acıdır ki dernek olarak böyle bir yetkimiz yok ve sadece görüş bildirebiliyoruz.Bu konu da yaptırımların uygulanabilmesi için aynı Karadeniz'de olduğu gibi kamuoyu baskısı yaratılması gerekmektedir. Ama Ege Bölgesinde böyle bir kamuoyu baskısı oluşturulamamaktadır.

'BAŞKANIMIZ, AYDIN TÜFAD'I BAŞARI İLE TEMSİL ETMEKTEDİR'
1996 yılında kurulan Aydın TÜFAD Şubesi bir kahve köşesinde Antrenör sözleşmeleri yaparken kaynaklarını verimli kullanarak kendine ait bir daire satın almıştır. Antrenörlerimize ait tüm işlemler bu daire içerisinde sürdürmektedir. Aydın TÜFAD Şubesi olarak üyelerinin mesleki bilgi birikim donanımlarını arttırmak için ADÜ Spor Bilimleri Fakültesi ile de uyumlu ilişkiler kurarak Zorunlu yada Zorunlu olmayan seminerlerle katkı sağlamaktadır. TFF ile ortaklaşa açtığı kurslarla ile de ilin Antrenör açığını giderme açısından büyük uğraşlar vermektedir. Başkanımız Tevfik Ata Tekin ise çeşitli illerde düzenlenen seminerler de verdiği derslerle Aydın TÜFAD Şubesini başarılı bir şekilde İl dışında temsil etmektedir. Başkanımızın da görev aldığını TÜFAD çalışma grubunun Yaşam Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokolle bugün çok sayıda Antrenörümüz Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri tarafından açılan kurslarla sigortalı ve asgari ücret ile kurslar açarak istihdam yaratılmıştır.


'ANTRENÖRLÜK AHLAK VE ETİK DEĞERLERİNE UYGUN BULUNMAMAKTADIR'
Dernek Yönetimleri Genel Kurullar ile belirlenir. Derneğimizin son Yönetim Kurulu Haziran ayında yapılan Genel Kurul ile belirlenmiştir. Ne acıdır ki Haziran'da yapılan Genel Kurul 40 üyenin katılması ile gerçekleştirilmiştir. Dernek yönetimleri fahri görevlerdir. Bugüne kadar görev alan tüm Yönetimler Aydın TÜFAD Şubesini daha iyi yerlere getirilmesi konusunda uğraş vermişlerdir. Tevfik Ata Tekin yönetiminde dört dönemdir görevde olan Yönetim Derneğe bina kazandırmanın yanında, derneğin tüm teknolojik araç-gereçlerini almış hiçbir eksiği olamayan şubeler arasında yer almıştır. Antrenörler Derneği'nin daha adını doğru söyleyemeyen, yaptığı faaliyet konusunda hiçbir bilgisi olmayanların derneğimizin faaliyetlerini Web, Facebook, İnstagram sayfalarından takip etmeleri son derece önemlidir. Dernek ile ilgili kaygıları, düşünceleri katkıları olacak üyelerimizin gerek Genel Kurullara gerekse de dernek binamıza gelerek bilgi paylaşmaları son derece önemlidir. Dayanaksız bilgi ve birikiminden eksik olan sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar antrenörlük ahlak ve etik değerlerine uygun bulunmamaktadır.'