Aydın-İzmir Otobanı üzerinde bir tırın arkasında sıra dışı kişiliği ile ´süper vali´ olarak tanınan merhum vali Recep Yazıcıoğlu´nun fotoğrafını görenler duygulanırken, cep telefonlarının kameraları ile tırı görüntüledi.
Türkiye´nin çeşitli illerinde valilik görevlerini üstlenen, kişiliği ve görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı, sıra dışı fikirleri ve enerjisi ile ´süper vali´ olarak tanınan Recep Yazıcıoğlu, ölümünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen unutulmadı. Hayatı dizi-film olan Yazıcıoğlu´nu sevenler onun manevi hatıralarına sahip çıkmaya devam ediyor. 1989 yılında Aydın´a vali olarak atanan Yazıcıoğlu, Aydın´daki çalışmaları ile de kentteki vatandaşların gönlünde de ayrı bir yer edindi. Aydın-İzmir Otoyolu´nda seyir halindeki bir tırın arkasında merhum vali Yazıcıoğlu´nun resmi ile ´unutmayacağız´ yazısını gören Aydınlı vatandaşlar gördükleri manzara karşısında duygulandı. 18 yıl önce hayatını kaybeden Vali Yazıcıoğlu´nun resmini görenler cep telefonlarına sarıldı. Birçok vatandaş tırı görüntülemek için uğraşırken, kimileri de sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı.
Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu, 2 Eylül 2003´te Eskişehir-Ankara Yolu üzerinde geçirdiği trafik kazası sonucunda hastaneye kaldırılmış ve 8 Eylül 2003 tarihinde hayatını kaybetmişti. Vali Yazıcıoğlu´nun cenazesi Aydın´ın Söke ilçesinde toprağa verilmişti.