Prof. Dr. Yıldırım ayrıca yüz yüze eğitimin tekrar başladığı okullarda öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin çeşitli önlemler alması gerektiğini dile getirerek öğrencilerin aşılanmasının önemine dikkat çekti.

Korona virüsle mücadelede yeni bir safhaya girilen bu günlerde çocukların göğüs rahatsızlıkları ve çocuklarda kalp sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili tavsiyelerde bulunan Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Yıldırım çocuklarda Covid aşısı ve göğüs ağrıları üzerine bilgiler verdi.

'Çocukların spor yapmaları kalp sağlığı açısından önemli'

Çocuklarda sporun önemine değinen Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Yıldırım, 'Uzun süredir pandemi nedeni ile çocuklar okula gidemiyorlardı. 1,5 yıldır evde oturmaları onları ciddi anlamda sıkıntıya soktu. Hastalarımızın bize gelen poliklinikte başvuran hastalarımızın büyük bir kısmında kilo alma gözlemledik. O nedenle bu süreci çok iyi değerlendirmelerinde fayda var hastalarımızın, çocuklarımızın. Yeme ve içme konularında dikkat etmeleri gerekiyor, hem de spor yapmaları konumunda dikkat etmeleri gerekiyor. Biz bütün hastalarımıza spor yapmalarını öneriyoruz. Çok küçük bir orandaki hastalarımıza spor yapmamalarını öneriyoruz. Onlar da grup olarak küçük bir grubu oluşturuyorlar biz onlara özellikle söylüyoruz. Spor çok önemli, mutlaka günde bir ya da iki saatlik orta şiddetteki aktiviteyle bir spor yapmaları çocukların kalp sağlığı açısından önemli. Sadece sağlam çocuklarda değil, aynı zamanda kalp hastası olan çocuklarda da spor yapmak, kalp sağlığını daha iyi yönde etkilemektedir' dedi.

Kene vakalarında artış yaşanıyor! Kene vakalarında artış yaşanıyor!